MHIR

P E R S B E R I C H T

Mobiliteitscentrum Haven en Industrie Rotterdam van start

Rotterdam, 17 december - Op 19 december 2002, 10.00 uur zal het Mobiliteitscentrum Haven en Industrie Rotterdam (MHIR) door middel van een persconferentie in het World Port Center officieel van start gaan. Het mobiliteitscentrum treedt op als service orgaan van bedrijven en organisaties met een gezamenlijk belang in de Rotterdamse haven en zal zich voornamelijk richten op de HRM-problematiek.

De recente ontwikkelingen op zowel de nationale als de internationale markten vragen om steeds meer flexibiliteit en lagere kosten. Een belangrijk deel van de kosten van een onderneming is gemoeid met personeel in de breedste zin des woords. Is men in staat als onderneming deze kosten te beheersen dan kan de concurrentiepositie worden versterkt. Het is dan ook van essentieel belang dat in het kader van HRM flexibele oplossingen worden gevonden op het gebied van riskmanagement, contractbeheer en wet- en regelgeving. Denk alleen maar aan de vernieuwde wetgeving en de daaruit voortvloeiende financiële risico's van ziekteverzuim en de wet verbetering poortwachter, die met ingang van1 april 2002 haar beslag heeft gekregen en in 2003 nog verder wordt aangescherpt.

Het MHIR bestaat uit vertegenwoordigers en specialisten van diverse bedrijven in of rondom het Rotterdams Havengebied (haven en industrie) en wordt ondersteund door het Port of Rotterdam. De personen die plaats hebben genomen in de Raad van Advies van het MHIR zijn de heer J. Benders, director European Manufacturing van Lyondell, mevrouw Goijert, voormalig gedeputeerde van de Provinciale Staten van Noord-Holland en lid van de directie van het voormalige Arbeidsvoorziening, de heer F. Pieterse, Districtsmanager van het CWI, de heer T. Jansen, KvK Rotterdam en Deltalinqs, de heer N. Blank, Directeur Pensioenen en Employee Benefits Bureau's van de Meeus Groep, de heer D. Neeleman, General Manager van de Dima Consultancy Group en de heer R. van de Brink, Directeur Rabobank Rotterdam.

Het MHIR wordt actief op diverse terreinen, die de risico's en bedreigingen op het gebied van HRM voor bedrijven moeten uitsluiten of beheersen. Het MHIR helpt ondernemingen concreet door: het geven van zeer specifiek en specialistisch advies (expertise) en door daadwerkelijke ondersteuning in de uitvoering.

Tijdens de persconferentie zal nader in worden gegaan op de activiteiten van het MHIR, die grofweg bestaan uit:
- het vertegenwoordigen van HRM-belangen

- adviescentrum voor beleid en implementatie
- risicomanagement HRM

- banencentrum en centrale vacatureregistratie
- loopbaanbegeleiding en competentiemanagement
- preïntegratie

- casemanagement

- informatiecentrum op het gebied van wet- en regelgeving
- signaalfunctie en initiatieffunctie m.b.t. campagnes en evenementen.

Het mobiliteitscentrum bevindt zich in het World Port Center op de Kop van Zuid in Rotterdam, in het hart van het Haven- en Industriegebied. Deze centrale ligging maakt het mobiliteitscentrum mogelijk de laatste ontwikkelingen steeds op de voet te volgen en de om adviesvragende ondernemingen snel en deskundig van dienst te kunnen zijn.

Noot voor de redactie (