Gemeente Zwolle

Print pagina

OBAZ-dag in de Kamperpoort


Datum uitgave: 17-12-2002

Onderwerp: woonomgeving

Donderdag 19 december aanstaande is het Onze-Buurt-Aan-Zet-dag in de Kamperpoort. Van 16.00 tot 21.00 uur worden in het wijkcentrum 'Ons Eigen Huis' op ludieke wijze verschillende OBAZ-projecten gepresenteerd aan de bewoners. Wijkwethouder Jaap Hagedoorn brengt tussen 17.00 en 19.00 uur een bezoek aan de OBAZ-dag.

Tijdens de OBAZ-dag passeren in het wijkcentrum alle OBAZ-projecten de revue. In de namiddag staan de projecten centraal die gericht zijn op de jeugd. Een volkstuin voor kinderen, 'Kinderen zoeken het dorp' en 'De kinderruimte' vormen hiervan een voorbeeld. Aan het begin van de avond gaat de aandacht uit naar projecten voor volwassenen. Projecten die aan bod komen zijn onder andere: Operatie Puzzel, De Wijkschat, Bak 100 en Het Volksmuseum. Alle projecten worden op een bijzondere wijze gepresenteerd. Er worden films en foto's getoond, er zijn informatiekramen en wandopstellingen en er is theater.

Kerstbuffet
Niet alleen kunnen de bewoners de OBAZ-projecten uit hun wijk bekijken, ze kunnen ook genieten van een heerlijk buffet. De OBAZ-dag wordt namelijk gecombineerd met de jaarlijkse kerstbuffet. De toegang is gratis.

Onze Buurt Aan Zet
OBAZ is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Het heeft tot doel de leefbaarheid en veiligheid in wijken een extra impuls te geven. In Zwolle zijn de wijken Kamperpoort en Diezerpoort voor het project geselecteerd. Dit houdt in dat deze twee Zwolse wijken dit jaar en in 2003 extra geld te besteden hebben voor projecten die de leefbaarheid en veiligheid in de wijk verbeteren.

Partners
Naast de gemeente en de wijkbewoners zijn bij de organisatie en realisatie van OBAZ-projecten in de Kamperpoort ook een aantal belangrijke partners betrokken. Stichting Stad en Welzijn, Politie IJsselland, woningcorporaties deltaWonen en Openbaar Belang zijn daar voorbeelden van.

Bron: Communicatie
Datum van 17-12-2002 tot 19-12-2002