Ministerie van Verkeer en Waterstaat


http://www.minvenw.nl

Ernstige verkeershinder A20 richting A16

ERNSTIGE VERKEERSHINDER VERBINDINGSWEG A20 KNOOPPUNT TERBREGSEPLEIN

RICHTING A16 VAN BRIENENOORDBRUG

Rijkswaterstaat sluit op donderdag 19 december van 22.00 uur tot 05.00 uur wegens wegwerkzaamheden de verbindingsweg A20 richting A16 af. De afsluiting vindt plaats tussen knooppunt Terbregseplein en de A16 Van Brienenoordbrug en weggebruikers moeten rekening houden met ernstige verkeershinder.

Tijdens de afsluiting vervangt Rijkswaterstaat de ZOAB deklaag op de A20 tussen het Terbregseplein en de Van Brienenoordbrug (A16) omdat de huidige deklaag niet voldoende stroef is, waardoor voertuigen een langere remweg hebben. De werkzaamheden zijn sterk weersafhankelijk. Bij slechte weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden dan ook uitlopen.

Het verkeer komend vanuit Den Haag (A13) richting Dordrecht wordt geadviseerd bij het Kleinpolderplein via de A20 richting het knooppunt Kethelplein te rijden, vervolgens via de Beneluxtunnel (A4) naar het knooppunt Benelux en daarna via de A15 richting knooppunt Ridderkerk. Vanaf hier richting Dordrecht of via de Van Brienenoordbrug richting Utrecht.

Tevens wordt het verkeer vanuit Hoek van Holland en vanuit de Botlek/Europoort richting Gouda/Utrecht geadviseerd gebruik te maken van deze route. Vervoer van gevaarlijke stoffen wordt geadviseerd via aansluiting Capelle aan den IJssel (afrit 16) te keren.

Actuele verkeersinformatie is dagelijks verkrijgbaar via de teletekstpagina's 730, 731 en 732 en via de landelijke en regionale radiozenders. Meer informatie over het openbaar vervoer is beschikbaar op www.9292ov.nl en via 0900-9292 (E 0,50 per minuut).