Gemeente Breda

Persberichten

18-12-2002

Opening nieuwe districtspost Zuidoost
Op donderdag 19 december opent wethouder A. Oomen van Stadsbeheer de nieuwe districtspost Zuidoost. Deze vervangt de oude en te kleine districtspost aan de Mathenessestraat.

Met deze districtspost heeft het onderhoudspersoneel van het district Zuidoost een moderne werkplek gekregen die voldoet aan alle eisen die worden gesteld aan veiligheid, gezondheid en welzijn.

Bovendien krijgt het grootste district van Breda met bijna 60.000 inwoners eindelijk de voorziening die nodig is om het onderhoud aan parken, straten en pleinen beter en efficiënter uit te kunnen voeren. De districtspost is de uitvalsbasis voor ongeveer 35 medewerkers en zon 15 onderhouds- en transportvoertuigen.

Het terrein ligt aan de Poolseweg 200 en biedt veel meer ruimte voor de opslag van materialen en voor het stallen van vrachtwagens, grasmaaiers, personeelsbusjes en dergelijke. Behalve het hoofdgebouw, waar zich de kantine en kantoren bevinden, bevindt zich op het terrein ook een ruime loods.
De bouw heeft bijna een jaar geduurd en heeft e 1.700.000,- gekost.

Het meldpunt Zuidoost blijft gewoon aan de Viveslaan 7A. Het verhuist niet mee, omdat het in een winkelcentrum beter bereikbaar is dan op een voor het publiek meer afgelegen plek aan de Poolseweg.

Breda, 18 december 2002