INTER ACCESS


Inter Access wint SAP Innovation Award 2002

Hilversum, 19 december 2002 - De SAP Innovation Award 2002 voor de meest innovatieve SAP Partner van 2002, is dit jaar uitgereikt aan Inter Access. De jury koos voor de kostenbesparende inkoopoplossing van Inter Access bij de Gasunie vanwege de creativiteit waarmee bestaande functies zijn gebruikt voor de ontwikkeling van innovatieve functionaliteiten in een nieuw product. SAP Nederland reikt de SAP Innovation Award jaarlijks uit aan die partner die zich onderscheidt door creativiteit en innovativiteit bij de ontwikkeling van oplossingen op basis van SAP-technologie.

'De kwaliteit van de inzendingen voor de SAP Innovation Award was dit jaar uitzonderlijk hoog,' zegt Henny Hurkens, Director Strategy & Alliances van SAP Benelux. 'Inter Access onderscheidde zich met hun inkoopoplossing doordat deze niet alleen zeer innovatief is, maar organisaties ook fikse kostenbesparingen kan opleveren. Bovendien hebben wij veel waardering voor de prima samenwerking tussen SAP en Inter Access gedurende het implementatieproces. We feliciteren Inter Access dan ook van harte met deze bekroning.'

De inkoopoplossing die Inter Access heeft geïmplementeerd bij de Gasunie is gebaseerd op mySAP Supplier Relationship Management (mySAP SRM). De oplossing automatiseert een groot aantal handmatige handelingen binnen het inkoopproces en maakt het mogelijk om het beheer van de inkoopcatalogus nu centraal te laten plaatsvinden. Niet alleen stelt dit de Gasunie in staat om aanzienlijke kostenbesparingen te realiseren, SAP's oplossing heeft bovendien geleid tot een vergaande stroomlijning van het inkoopproces en een sterke vereenvoudiging van het beheer. Hiervoor maakte Inter Access een creatieve combinatie van bestaande technologische componenten. Deze implementatiemethode kan bovendien in de toekomst ook snel ingezet worden bij andere organisaties. Een dergelijke vereenvoudiging van het beheer werd nooit eerder toegepast.