Korps: Friesland, plaats: Fryslân 19-12-2002
Politieberichten 18/12 13.00 uur t/m 19/12 07.00 uur

Lemmer: inbreker aangehouden
In de nacht van vrijdag op zaterdag (6 op7 december) werd een 30-jarige inwoner van Heerenveen op heterdaad betrapt bij een inbraak in een caravan op camping "De Brekken" aan de Brekkenweg. Sinds oktober hadden op de camping reeds verschillende inbraken plaatsgevonden. Een reden voor de politie om in de onmiddellijke omgeving van de camping extra te surveilleren. De inbreker werd betrapt op het moment dat hij met gestolen spullen op weg was naar zijn auto, die hij iets verderop had geparkeerd. In de auto werden nog verschillende goederen, zoals een magnetron, gsm, boormachine en een gitaar aangetroffen. De aangetroffen goederen bleken van diefstal afkomstig te zijn. In de loop van het onderzoek bekende de Heerenvener dat hij in totaal in 26 caravans en chalets had ingebroken. De aangetroffen goederen werden in beslag genomen en zullen zoveel mogelijk aan de rechtmatige eigenaren worden teruggegeven. De waarde van het ontvreemde is niet bekend. Het ontvreemde geld was opgegaan aan levensonderhoud. De verdachte zit op dit moment nog vast.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Woensdag omstreeks 14.30 uur werd op het Zaailand een 31-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Op aanwijzing van twee meisjes werd de dader aangewezen.. Bij fouillering werden 2 paar sokken aangetroffen die eigendom waren van een zaak aan de Wirdumerdijk. Het alarm was afgegaan en personeel was er achteraan gelopen, maar de dader wist te ontkomen. Onderweg had de verdachte een zak met inhoud weggegooid. Hierin zaten zijn vieze sokken en een 6-tal nieuwe sokken van genoemde winkel. Aangifte werd gedaan door een 45-jarige inwoner van Leeuwarden. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Burgum; ongeoorloofd vuurwerk voorhanden hebben Woensdag omstreeks 15.30 uur kwamen diverse meldingen dat vuurwerk werd verkocht. In een winkel aan de Schoolstraat werd een onderzoek ingesteld. In de winkel werd een hoeveelheid vuurwerk aangetroffen 4 doosjes met elk 20 silber knallers en 78 knallfred. Het betrof strijkers, dus verboden vuurwerk. Het vuurwerk in beslag genomen en tegen de eigenaar, een 33-jarige inwoner van Damwoude zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Hijlaard: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 16.45 uur vond een aanrijding plaats op de kruising Westergoawei en de Hoptilsterdyk. Een 88-jarige inwoner van Hijlaard reed met zijn auto vanuit het buurtschap Hoptille in de richting van Hijlaard. Over de Hoptiolsterdyk. Met geringe snelheid en zonder uit te kijken reed hij zo de kruising met de Westergoawei op. Een 53-jarige inwoonster van Stavoren reed met haar auto op de Westergoawei en kon ternauwernood de auto van de 88-jarige ontwijken, maar reed vervolgens de middengeleider op en kwam tot stilstand tegen een verkeersbord. Een 36-jarige inwoner van Wommels en bestuurder van een bestelbus die achter de auto van de 53-jarige reed kon een botsing met de auto van de 88-jarige niet meer ontwijken en botste tegen de zijkant van deze auto. Door de klap werd de 88-jarige per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek voor controle. Geen noemenswaardig letsel.

Leeuwarden: 2 winkeldieven aangehouden
Woensdag omstreeks 17.45 uur werden in een supermarkt aan het Hoeksterpad een 33-jarige inwoner van Leeuwarden en een 23-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor winkeldiefstal. De 33-jarige had een fles drank weggenomen en de 23-jarige een worst. Aangifte werd gedaan door een 38-jarige inwoner van Leeuwarden. Tegen de beide verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Sneek: gewapende overval
Woensdag omstreeks 20.45 uur vond een gewapende overval plaats in een speelautomatenzaak aan de Oosterdijk. Op een gegeven moment wordt de baliemedewerkster, een 45-jarige inwoonster van Sneek met een klein vuurwapen of gelijkend op een vuurwapen bedreigd. De overvaller komt achter de kassa en doet een greep in de kassalade en verdwijnt lopend. De buit bedraagt ongeveer 1500 Euro. Signalement van de overvaller: lengte ongeveer 1.85 1.90 meter, blank uiterlijk. Droeg een donkerblauwe jas met witte onderkant. Blauwe muts met grijze onderkant, een blauwe spijkerbroek en de dader heeft opvallende wenkbrauwen. Onderzoek wordt voortgezet.

Heerenveen: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 23.10 uur werd op de Stadionweg gecontroleerd een 56-jarige inwoner van Leeuwarden. Op bureau blies hij 355 ug/l, goed voor een rijverbod van 3 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Heerenveen: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 23.40 uur weerd op de Opslach gecontroleerd een 27-jarige inwoner van Groningen en bestuurder van een personenauto. Op bureau blies hij 240 ug/l, goed voor een rijverbod van 1 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Heerenveen: alcoholcontrole
Woensdga tussen 22.45 uur en 00.30 uur werd een alcoholcontrole gehouden op de Stadionweg na afloop van de voetbalwedstrijd Heerenveen
- Zwolle. 120 bestuurders zijn gecontroleerd en 2 hiervan hebben gereden onder invloed. In totaal deden 10 politieambtenaren mee aan de controle.

Drachten: rijden onder invloed
Donderdag omstreeks 02.47 uur werd op de Warande de bestuurder van een personenauto, een 27-jarige inwoner van Drachten, gecontroleerd. Op bureau blies hij 605 ug/l, goed voor een rijverbod van 6 uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Afgehandeld via Kort-Om.

Kollumerzwaag: inbraak garage
In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een garage aan de Foarwei. Via het verbreken van een zijdeur is men in de garage gekomen. De garage wordt gebruikt als opslag voor kleding. Op de oprit lagen nog enkele kledingstukken. Vermoedelijk is een aantal jassen ontvreemd. Aangifte hiervan werd gedaan door een 18-jarige inwoner van Kollumerzwaag.

Bureau Communicatie tel: (058) 880 8272