Ingezonden persbericht


Persbericht: Security opleidingen voorzien in groeiende vraag

Utrecht, 19 december 2002. CIBIT Adviseurs | Opleiders en More-Secure voorzien in het vervolg samen in de sterk groeiende vraag naar opleidingen op het gebied van informatiebeveiliging. Deze partners bieden een compleet aanbod voor zowel de beginnende als de gevorderde ICT-Security professional. De partners bestendigen met deze stap het marktleiderschap op het gebied van security opleidingen in Nederland.

CIBIT en More-Secure werken al enige tijd samen in de uitvoering van de Masterclass Information Security Management die CIBIT sinds 2001 verzorgt. Deze Masterclass bereidt ervaren security professionals voor op het internationale CISSP (Certified Information Systems Security Professional) examen. Dit wordt afgenomen door de Amerikaanse non-profit organisatie (ISC)2. Met ruim 100 gecertificeerde CISSP⤮s neemt Nederland in Europa inmiddels de vierde positie in, na het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Finland. In de Verenigde Staten zijn al ruim 6.000 mensen CISSP gecertificeerd.

CIBIT kreeg veel vraag naar opleidingen voor mensen met geringe ervaring in het security werkveld. Dit heeft geleid tot samenwerking met More-Secure. Samen ontwikkelen zij de komende jaren een volledig opleidingsprogramma voor ICT-professionals die zich willen bekwamen in dit snel groeiende specialisme. In januari 2003 wordt gestart met introducties in Informatiebeveiliging, cryptografie, PKI (Public Key Infrastructure) en met Risico Analyse, Internet Security en Security Architecturen.



Ingezonden persbericht