Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-12-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.00 uur

Snelheidscontrole

AMERSFOORT- Op de Nijkerkerstraat heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op woensdagmiddag.

Van 14.15 tot 15.15 uur heeft de politie in totaal 753 voertuigen gecontroleerd. Hiervan ontvingen 6 bestuurders een boete wegens het overtreden van de maximumsnelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/u.

Winkeldief opgepakt

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag omstreeks 15.05 uur heeft personeel van een winkel aan het Neptunusplein een winkeldief aangehouden.

Een 49-jarige man uit Amersfoort stopte in de winkel 18 blikjes in zijn tas. Vervolgens schoof de man de tas onder het draaipoortje door en liep langs de kassa zonder te betalen. Toen de verdachte de tas bij het poortje weer wilde pakken, werd hij tegengehouden door personeel van de winkel. Deze hebben de politie gewaarschuwd en deze hebben de verdachte aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder verhoor. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ongeval letsel

AMERSFOORT- Op de kruising met de Vermeerstraat/ Joh. Bosboomstraat heeft op woensdagmorgen een ongeval letsel plaatsgevonden.

Een 51-jarige vrouw op de fiets uit Amersfoort wilde de Vermeerstraat oversteken. Op datzelfde moment wilde een 48-jarige bestuurder uit Amersfoort linksaf de Vermeerstraat oprijden en ziet de fietser daarbij over het hoofd.

De vrouw is met een dubbele beenbreuk en gebroken ribben overgebracht naar het UMC in Utrecht.