Gemeente Amsterdam

Per 1 januari gaat geen enkele maatschappelijke opvang instelling dicht
18 december 2002 - Remco Asselbergs

Wethouder Zorg, Hannah Belliot, het Zorgkantoor en het Platform Opvangvoorzieningen Amsterdam (POA) presenteren gezamenlijk Plan van Aanpak voor de Maatschappelijke Opvang. Het Plan van Aanpak is het antwoord op het tekort van 2.830.000 Euro in de Maatschappelijke opvang. De betrokken partijen; het Zorgkantoor, het Platform Opvangvoorzieningen en de gemeente Amsterdam dragen allen bij om de tekorten in de Maatschappelijk structureel op te lossen. Een aantal opvangplaatsen zal in de loop van het jaar 2003 door het Zorgkantoor gefinancierd worden.

HVO Querido zal gaan onderzoeken of een aantal activiteiten, die niet tot hun kerntaak behoren, door een andere financierders kan worden overgenomen.

Daarnaast zal HVO Querido 2 slecht bezochte activiteiten/voorzieningen afbouwen.

Wethouder Zorg, Hannah Belliot stelt een overbruggingskrediet voor van 460.000 Euro, dit omdat de ombuigingen per 1 juli 2003 effect gaan sorteren.

Hannah Belliot: "het is een ingrijpend proces waarin iedereen zijn steentje heeft bijgedragen, ik wil de instellingen dan ook complimenteren met hun professionele opstelling waarin zijn ook hun verantwoordelijkheid hebben genomen. Dit is een grote stap in de richting van een structurele aanpak voor een financieel gezonde instellingen in Amsterdam"

Martien Bouwmans, manager Zorg van het Zorgkantoor is zeer tevreden met het gepresenteerde plan van aanpak: "we hebben in nauwe afstemming en in goed overleg met wethouder Hannah Belliot dit plan weten te verwezenlijken"

Het zorgkantoor investeert eveneens in de zorg en dienstverlening binnen de MO: "daarbij wordt niet alleen de kwaliteit van de zorg verhoogd, maar ook AWBZ geld ingebracht om de financiële problematiek te verlichten", aldus Martien Bouwman

Pb-198

© Gemeente Amsterdam