Gemeente Breda

Persberichten

18-12-2002

College verheugd over uitspraak inzake schadeclaim Turfschip

De rechtbank in Breda heeft vandaag de vordering van 7 miljoen gulden, die Turfschip Exploitatie B.V. van de gemeente eiste, afgewezen. Turfschip B.V. eiste deze schadevergoeding van de gemeente omdat zij van mening is schade geleden te hebben door de onterechte beslaglegging op het Turfschip door de gemeente in 1998. De gemeente betwist dat Het Turfschip door de beslaglegging een dergelijke schade heeft geleden.
Het college van burgemeester en wethouders is dan ook verheugd over de uitspraak van de Bredase rechtbank.

In 1998 legde de gemeente Breda beslag op Het Turfschip. De gemeente had namelijk een overeenkomst gesloten over de aankoop van Het Turfschip, die Het Turfschip niet nakwam.

Destijds besloot de rechtbank dat de beslaglegging niet terecht was en dat de gemeente Het Turfschip niet aan de koopovereenkomst kon houden. Daarop heeft de gemeente het beslag in 1999 weer opgeheven. Het Turfschip heeft voor de periode dat onterecht beslag is gelegd een bedrag van 7 miljoen gulden gevorderd. Het Turfschip heeft echter, zoals uit de uitspraak blijkt, bij de rechtbank niet kunnen aantonen dat er een oorzakelijk verband bestaat tussen het onrechtmatig gelegd beslag en de schade die zij pretendeert te hebben geleden.

Breda, 18 december 2002