Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-12-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 08.45 uur

Inbreker aangehouden

UTRECHT- Op donderdagochtend werd een man aangehouden nadat hij had ingebroken in een bedrijf en een auto.

Omstreeks 01.25 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er was ingebroken in een bedrijf gelegen aan de Minrebroederstraat. Een ruit van het bedrijf was vernield en de daders gevlucht. De agenten van het mountainbiketeam gingen op zoek naar de dader en troffen op de Oudegracht een persoon aan die voldeed aan het opgegeven signalement.

De 34-jarige man uit Utrecht had een groot aantal kledingsstukken, een gelddoosje en inbrekerswerktuigen bij zich. Onderzoek wees tevens uit dat de man had ingebroken in een auto welke stond geparkeerd op de Minrebroederstraat. De man is ingesloten voor verhoor.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een winkeldief door een burger aangehouden.

Omstreeks 14.30 uur rende een 20-jarige man uit Gouda een winkel uit met in zijn handen een kledingstuk. Een oplettende burger zag dit gebeuren op de Lange Elisabethstraat en zette de achtervolging in. De man kon worden tegengehouden en worden overgedragen aan de gewaarschuwde politie. De man had de beveiligingstag van de jas getrokken en was hierdoor onverkoopbaar geworden. De man had 2000 euro op zak en heeft de jas alsnog betaald.

Tegen hem is uiteraard wel proces-verbaal opgemaakt te zake winkeldiefstal.

Auto over de kop

UTRECHT- Op donderdagavond vond er omstreeks 21.00 uur een ongeval plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Op het Salvador Allendeplein verloor de 33-jarige automobiliste uit Utrecht de macht over het stuur, raakte een stoeprand en sloeg over de kop. De vrouw kon op eigen kracht weer uit het voertuig komen. Door het ongeval liep de vrouw schaafwonden op aan haar hand. De vrouw bleek gedronken te hebben en blies op het bureau 1.10 promille. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Wilde rit

UTRECHT- Op woensdagochtend zagen agenten een voor hun bekende crimineel rijden in een auto over het Zandpad.

De 31-jarige man uit Utrecht reed in een auto de agenten tegemoet. De agenten vertrouwden het niet, keerde de politieauto en wilde de Utrechter gaan controleren. Deze had het echter in de gaten en gaf vol gas. De achtervolging werd ingezet en voerde over oa. de Jagerskade, Talmalaan, Van der Mondestraat en de Jacob van der Borchstraat. De man reed met hoge snelheid en reed zeer onverantwoord. Verschillende voetgangers moesten wegspringen om niet aangereden te worden. Gezien de gevaarszetting besloten de agenten de achtervolging te staken. Niet veel later werd de auto zonder bestuurder aangetroffen op de B.F Suermanstraat.

De auto bleek van diefstal afkomstig. De agenten gingen vervolgens naar de woning van de man maar troffen hem hier niet aan. De man staat gesignaleerd.

Plantjes aangetroffen
UTRECHT- Op woensdagochtend werd een hennepplantage aangetroffen in een woning aan de Monnetlaan. Na binnengekomen informatie ging de politie poolshoogte nemen en troffen in een vertrek 114 planten aan. De bewoner is gehoord en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De planten werden inbeslaggenomen.