Korps: Groningen, plaats: Diverse 19-12-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 19 december 2002

Dagelijkse berichten

Zuidbroek: auto in sloot
Een 39-jarige automobilist uit de gemeente Scheemda belandde woensdagnacht met zijn auto in een sloot langs de autosnelweg A7 bij Zuidbroek. De man raakte door onbekende oorzaak de controle over de wagen kwijt. Bij een tankstation belde hij de politie. Hij bleek te hebben gedronken. De man werd meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 1.2 promille uitwees. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding heengezonden. Zijn auto is door een berger uit de sloot getakeld.

Slochteren: vrouw aangehouden
De politie heeft woensdagavond bij een woning aan de Voorborgstraat in Slochteren een 40-jarige vrouw uit Sappemeer aangehouden. De vrouw weigerde haar 36-jarige echtgenoot toe te laten in de echtelijke woning in Sappemeer. De man ging naar kennissen in Slochteren en probeerde van daaruit een aantal keren toch naar huis te gaan. Dat liep steeds uit op ruzies. Zijn vrouw meldde zich op enig moment ook bij de woning van de kennissen in Slochteren en wist binnen te komen. Ze sloeg daarbij haar man en bedreigde hem met de dood. De man waarschuwde de politie. Agenten gingen een gesprek aan bij de woning in Slochteren. Tijdens dat gesprek kwam ook de agressieve vrouw weer bij de woning in de Voorborgstraat. De vrouw schreeuwde allerlei verwensingen naar haar man en de kennissen. Haar echtgenoot probeerde nogmaals met haar te praten maar in het bijzijn van de politiemensen werd hij opnieuw bedreigd. Daarop is de vrouw aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ze is ingesloten voor verhoor en nader onderzoek. Relatieproblemen is de vermoedelijke oorzaak van de ruzie.

Snelheidscontroles: woensdag

Winschoten:
Blijhamsterweg: Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 1323 voertuigen: overtredingen: 152, hoogst gemeten: 72 km.

Oosteinde:
Hooilandseweg: Limiet 80 km per uur, gecontroleerd: 478 voertuigen, overtredingen: 27, hoogst gemeten: 109 km.

Middelstum:
N46 (Eemshavenweg): Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 722 voertuigen, overtredingen: 6, hoogst gemeten: 106 km.

Stedum:
N46 (Eemshavenweg): Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 412 voertuigen, overtredingen: 11, hoogst gemeten: 124 km

Warffum:
Juffer Marthastraat: Limiet 50 km per uur, gecontroleerd: 50 voertuigen, overtredingen: 2, hoogst gemeten: 65 km.

Niebert: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie woensdagmiddag op de Boerakkerweg in Niebert een 58-jarige automobilist uit Marum aangehouden. De man bleek bij een verkeerscontrole te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau. Daar werd een bloedalcoholgehalte van 1.4 promille vastgesteld. De man is na verhoor met een rijverbod van 7 uur en een dagvaarding heengezonden.

Finsterwolde: ernstig gewonde bij ongeval
Bij een éénzijdig verkeersongeval aan de Ekamperweg in Finsterwolde is donderdagmorgen een 23-jarige vrouw uit Finsterwolde ernstig gewond geraakt. De vrouw raakte vermoedelijk tengevolge van plaatselijke gladheid de controle over haar auto kwijt en botste tegen een boom. Het slachtoffer kwam bekneld in haar zwaar beschadigde wagen te zitten. Ze is met behulp van de brandweer uit de auto gehaald en kreeg eerste hulp van een traumateam. De vrouw is met onbekende verwondingen in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht. Haar auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Groningen: fietsendief opgepakt
Een getuige zag woensdagnacht een 32-jarige man uit Groningen een fiets openbreken die geparkeerd stond op het Stationsplein. De getuige gaf het signalement en de looprichting van de verdachte door aan de politie. Agenten hielden de stelende Stadjer aan in de Oosterstraat. Hij reed op de gestolen fiets en was in bezit van een tang die gebruikt kan worden om fietsen open te breken. De man krijgt een proces-verbaal.

Groningen: huiselijke twist
De politie hield woensdagavond een 48-jarige vrouw uit Groningen aan in het Hyadenpad nadat ze agenten was aangevlogen. De politie was naar een woning aan het Hyadenpad gestuurd nadat een bewoner melding maakte van ruzie met zijn vriendin. De vrouw stond op straat hevig te schreeuwen en op aanspreken van de agenten wilde ze deze te lijf gaan. Zij werd aangehouden en naar het bureau gebracht. De 37-jarige bewoner meldde dat de vrouw, waarmee hij een problematische relatie heeft, hem met een mes bedreigd heeft. Hij doet aangifte. Na verhoor is de vrouw op vrije voeten gesteld. Nader onderzoek wordt ingesteld.

Groningen: lastige man bij sociale dienst
De politie hield woensdagmiddag een 38-jarige Stadjer aan in het gebouw van de sociale dienst aan de Eendrachtskade voor het veroorzaken van overlast. De man, die onder invloed van alcohol was, bleef na een gesprek met medewerkers staan schreeuwen en veroorzaakte overlast. Hij werd meegenomen naar het bureau waar hij ter ontnuchtering werd ingesloten en een bon kreeg.

Groningen: fietsster en auto botsen
Bij het afslaan op de CG Wichmannstraat zag een 32-jarige automobiliste uit Assen woensdagochtend een 18-jarige tegemoet komende fietsster uit Groningen over het hoofd. De fietsster kwam ten val in is met rugletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: hennepkwekerij ontmanteld
In een woning aan de Sanstraat in Groningen heeft de politie woensdagochtend een kleine hennepplantage van 159 planten ontmanteld. De plantage bevond zich op de zolderverdieping. Alle planten en toebehoren zoals filters, lampen en transformatoren zijn vernietigd. De 30-jarige bewoner werd aangehouden en verhoord over de plantage. Met een proces-verbaal is hij op vrije voeten gesteld.

Groningen: ruiten vernield bij rechtbank
Een medewerker van de parketpolitie zag woensdagochtend dat er tien ruiten vernield waren van het gebouw van de rechtbank. De vernielingen aan de ruiten waren aan drie zijden van het gebouw, Gyotplein, Kleine Leliestraat en Nieuwe Boteringestraat gepleegd. Vermoedelijk zijn de vernielingen in de voorgaande avond of nacht gepleegd.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)