Politie Hollands Midden
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 19 december 2002


Aanrijding met gewonde Leiden
Op woensdag 18 december om 08.00 uur heeft er op de kruising Cornelis Schuytlaan-Aaltje Noordewierlaan in Leiden een aanrijding met letsel plaats gevonden. Een 52-jarige bestuurder uit Leiden reed over de Cornelis Schuytlaan en sloeg bij de vernoemde kruising linksaf de Aaltje Noorderwierlaan in. Bij het linksaf slaan heeft de bestuurder de 14-jarige fietser uit Leiden over het hoofd gezien die rechtdoor reed. Een aanrijding was het gevolg. De fietser is met lichte verwondingen aan hoofd en been door de ambulancedienst naar een ziekenhuis gebracht.
De politie heeft een registratieset opgemaakt.

Vuilnisauto in de brand Leiden
Op woensdag 18 december om 11.30 uur kreeg de Politie Hollands Midden een melding dat er op de Haagweg in Leiden een vuilnisauto in de brand stond. Ter plaatse bleek dat twee medewerkers van de stadsreinigingsdienst tijdens hun werk een brandlucht roken in de vuilnisauto. De 39-jarige bestuurder van de vuilnisauto besloot het voertuig langs de weg te parkeren. Toen de bestuurder de sleutel uit het contactslot had verwijderd startte het voertuig weer uit zichzelf en zagen de mannen vlammen onder de cabine uit komen. Ondanks het zelfstandig blussen ging de brand niet uit. De brandweer heeft de brand geblust. De vuilnisauto is afgesleept door een takelbedrijf. Beide vuilnismannen bleven ongedeerd.

Brand in garagebox Voorschoten
Op woensdag 18 december om 18.00 uur kreeg de politie de melding dat er op de Van Kinsbergenlaan in Voorschoten een garagebox onder een flat in de brand stond. Een 14-jarige jongen was in zijn garagebox aan zijn bromfiets aan het sleutelen toen er benzine begon te lekken. Omdat in de garagebox geen licht aanwezig was deed de jongen zijn aansteker aan om wat te kunnen zien. Gevolg was een kleine ontploffing en brand in de garagebox.De brandweer kon de brand snel blussen. Er is geen gevaar geweest voor omwonenden. De jongen is door ambulancepersoneel ter plaatse behandeld en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De beheerder van de flat heeft de garagebox afgesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Inbrekers overlopen Alphen aan den Rijn
Op woensdag 18 december om 11.30 uur kreeg de politie een melding van overlopen inbrekers op de Trasmolen in Alphen aan den Rijn. De 62-jarige bewoner bevond zich op de bovenste verdieping toen hij beneden uit zijn woning geluiden hoorde. De bewoner ging beneden kijken en zag twee onbekende mannen in zijn woonkamer staan. Toen de onbekende mannen de bewoner zagen vluchtten ze weg door een openstaand raam aan de achterzijde van de woning. De bewoner miste geen spullen uit zijn woning. De bewoner heeft aangifte gedaan bij de politie van poging inbraak woning.

Beroving-straatroof (getuige gezocht) Gouda
Op woensdag 18 december om 14.00 uur kreeg de politie de melding van een beroving-straatroof op de Stoofsteeg in Gouda. Ter plaatse bleek dat bij een 18-jarige vrouw uit Ammerstol op de Stoofsteeg haar mobiele telefoon uit haar handen was gerukt door een man op een fiets. Aangezien de vrouw hevig schrok gilde de vrouw hard. De dader reed op zijn fiets weg in de richting van de Wilhelminastraat, sloeg rechtsaf en verdween in onbekende richting. Achter de vrouw liepen nog onbekende mensen die getuigen zijn geweest van deze straatroof. Deze getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). De vrouw heeft bij de politie aangifte gedaan.

Verkeersongeval met letsel Gouda
Op woensdag 18 december om 16.30 uur heeft er op de Burgemeester Jamessingel in Gouda een aanrijding plaats gevonden tussen een fietser en een bestuurder van een scooter. Hierbij hebben zowel de 17-jarige scooter bestuurder en de 67-jarige fietser lichte verwondingen opgelopen aan hun hoofd.De bestuurder van de scooter reed op het fietspad van de Burgemeester Jamessingel in de richting van de Burgemeester Meijsingel in Gouda. De 67-jarige fietser afkomstig uit Gouda kwam uit tegenovergestelde richting en reed tegen de richting in. Doordat de fietser niet helemaal rechts hield ondstond een aanrijding tussen hem en de scooter bestuurder. De fietser is door de ambulance naar het Groene Hartziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratieset opgemaakt.

Beroving handtas Gouda
Op woensdag 18 december omstreeks 15.40 uur werd aan de Prins Hendrikstraat een 23-jarige vrouw uit Gouda te zijn beroofd van haar handtas. Zij werd van achteren benaderd door 2 jongens die haar handtas uit haar hand trokken en vervolgens richting Snoysstraat wegrenden. In de tas zat een mobiele telefoon en toiletspullen.

Brand in woning Moordrecht
Op donderdag 19 december om 03.00 uur kreeg de politie de melding dat er op het Westeinde in Moordrecht een slaapkamerbrand zou zijn. De 29-jarige bewoner was wakker geworden van de rook in zijn slaapkamer. Op de stoel waar hij voor het slapen gaan nog een sigaret had gerookt was brand ontstaan. De gehele slaapkamer stond al in de brand toen de man wakker werd. De man heeft eerst zelft getracht met emmers water de brand te blussen, dit lukte niet. De brandweer heeft de brand uiteindelijk geblust. De bewoner had inmiddels zoveel rook binnen gekregen dat hij door de ambulancedienst naar het ziekenhuis is gebracht voor onderzoek. De politie stelt een onderzoek in.


Regionale alcoholcontroles
Op diverse plaatsen in de regio hebben in de nacht van 18 op 19 december alcoholcontroles plaatsgevonden:
Lisse
Op de Westelijke Randweg werd een alcoholcontrole gehouden waarbij 3 bestuurders een proces-verbaal + rijverbod kregen. De hoogst gemeten uitslag was 560 ug/l (limiet 220 ug/l)
Op de Broekweg kreeg 1 bestuurder een proces-verbaal + rijverbod zijn uitslag was 570 ug/l (limiet 220 ug/l). Tevens werd van deze bestuurder zijn rijverbod ingevorderd.
Voorhout
Op de Zuidelijke Rondweg kreeg 1 bestuurder een proces-verbaal + rijverbod. Zijn uitslag was 325 ug/l (limiet 220 ug/l).
Leiden
Op het Molenerf kreeg 1 bestuurder een proces-verbaal + rijverbod. De uitslag van de vrouw was 230 ug/l (limiet 220 ug/l).
Op de Marepoortkade kreeg 1 bestuurder een proces-verbaal + rijverbod. Zijn uitslag was 290 ug/l (limiet 220 ug/l).
Op de Plesmanlaan werd een bestuurder gecontroleerd. De bestuurder kon geen blaastest afleggen. Hij kreeg proces-verbaal voor rijden onder invloed en tevens werd zijn voertuig voor technisch onderzoek uit het verkeer genomen.
Voorschoten
Op de Leidseweg werd een alcoholcontrole gehouden waarbij 3 bestuurders een proces-verbaal kregen + rijverbod. De hoogst gemeten uitslag was 340 ug/l (limiet 220 ug/l).
Alphen aan den Rijn
Op de Prins Bernhardlaan werd gecontroleerd waarbij 3 bestuurders een proces-verbaal + rijverbod kregen. Het hoogst gemeten uitslag was 440 ug/l (limiet 220 ug/l).
Op de Zegerbaan werd gecontroleerd waarbij 1 bestuurder een proces-verbaal + rijverbod kreeg. Zijn uitslag was 525 ug/l (limiet 220 ug/l).
Op de Binkhorst kreeg ook 1 bestuurder een proces-verbaal + rijverbod. Zijn uitslag was 660 ug/l (limiet 220 ug/l). Zijn rijbewijs werd tevens ingevorderd.
Op de Willem de Zwijgerlaan kregen 3 bestuurders een proces-verbaal + rijverbod. Hierbij was de hoogst gemeten uitslag 440 ug/l (limiet 220 ug/l).
Stolwijk
Op de Nijverheidsweg werd een controle gehouden waarbij 4 bestuurders een proces-verbaal + rijverbod kregen. De hoogst gemeten uitslag was 390 ug/l (limiet 220 ug/l).
Haastrecht
Op de Provinciale weg kreeg 1 bestuurder een proces-verbaal + rijverbod. Zijn uitslag was 385 ug/l (limiet 220 ug/l).