ASSET CONTROL INTERNATIONAL BV

Asset Control brengt beleggingsgegevens naar hoger platform

Asset Control brengt toepassing en beheer van 'Golden Copy'-beleggingsgegevens naar hoger platform

De nieuwe AC Desktop Interface en AC Server bieden verbeterde beveiliging en transparantie en uitgebreidere mogelijkheden voor het vergelijken en manipuleren van data

Beesterzwaag, 19 december 2002 - Asset Control, een toonaangevende aanbieder van oplossingen voor het integreren van beleggingsgegevens, kondigde vandaag de introductie van de AC Desktop 2.0 en de AC Server 5.0 aan. Beide bieden verbeterde functionaliteiten terwijl ze de strategie voor gegevensintegratie van Asset Control ondersteunen. Asset Control streeft naar eenvoudig te implementeren, volledig geïntegreerde in-house en outsourced beheerdiensten voor beleggingsgegevens.

'Deze nieuwe versies zijn ontwikkeld om in te spelen op de behoeften van onze gebruikers en de rest van de sector. Dankzij onze nieuwe AC Desktop kunnen ook niet-technische gebruikers de beleggingsgegevens heel eenvoudig analyseren en manipuleren. De server maakt gegevens veel overzichtelijker en biedt meer inzicht in bedrijfsrisico's, procesverbeteringen voor STP en andere operationele uitwerkingen,' zegt Ger Rosenkamp, CEO van Asset Control. 'De nieuwe versies maken onderdeel uit van onze integrale AC-strategie voor gegevensintegratie voor interne en sectorbrede toegang tot hoogwaardige, gestandaardiseerde Golden Copy-data.

De AC Desktop 2.0 biedt de vertrouwde kracht en flexibiliteit en is uitgebreid met een ongeëvenaard gebruiksgemak dankzij een intuïtieve, gebruikersvriendelijke interface. De nieuwe gebruiksvriendelijke menubalk geeft de gebruiker direct en eenvoudig toegang tot de functionaliteiten. Hierdoor kunnen bedrijven optimaal profiteren van de beschikbare Golden Copy-data omdat meer medewerkers hiermee uit de voeten kunnen. Daarnaast stelt de AC Desktop 2.0 nieuwe normen voor gegevensbeheer met krachtige modules voor de consolidatie en normalisatie van data, evenals voor het creëren van nieuwe gegevensobjecten.

De basis van AC Desktop Interface is de nieuwste versie van Asset Control's kerntechnologie, de AC Server 5.0, die sterk verbeterd is op het gebied van operationele risicoanalyse. Nieuwe functionaliteiten zoals de verhoogde beveiliging, het 'vier ogen'-principe voor de autorisatie van gegevenswijzigingen en het gedetailleerde controletraject zorgen voor een maximale controle en toerekenbaarheid in gegevensbeheer-activiteiten.

De AC Server 5.0 en AC Desktop 2.0 zijn nu toegevoegd aan het AC Data-productaanbod, samen met het allesomvattende gegevensmodel, kant-en-klare leveranciers-interfaces en opschoningsprotocollen. De verschillende onderdelen zijn direct uit voorraad leverbaar, waardoor AC Data-systemen snel geïmplementeerd kunnen worden, aan uw persoonlijke behoeften aangepast kunnen worden en geschikt zijn voor wereldwijd gebruik. Dat is het handelsmerk van Asset Control.

De AC Data-serie stelt financiële instellingen in staat in-house en outsourced oplossingen te combineren teneinde de beheerdiensten voor beleggingsgegevens te standaardiseren. Met deze gecombineerde oplossing behoren de overheadkosten en het operationele risico die gewoonlijk gepaard gaan met verschillende gegevens-architecturen tot het verleden.

Over Asset Control
Asset Control biedt uitgebreide, gecentraliseerde en kosteneffectieve oplossingen voor de standaardisatie van de kwaliteit van beleggingsgegevens ter ondersteuning van bedrijfskritische financiële processen. De gegevens omvatten instrumentreferenties (security master), bedrijfsacties, tegenpartij, opdrachtgever, emittent, historische en real-time marktgegevens, van leveranciers en in-house systemen. Asset Control verzamelt gegevens uit meerdere bronnen, schoont en valideert deze, en consolideert ze in een samengestelde Golden Copy-set.

Met de AC gegevensintegratie-architectuur biedt Asset Control onderling koppelbare en eenvoudig te implementeren in-house oplossingen (www.asset-control.com) en ACDEX-outsourced gegevensbeheerdiensten (www.acdex.com). Connectiviteit, gegevenstoegang, bedrijfsanalyse, gegevensstandaardisatie en verrijkingsfuncties zijn conform de industrienormen als ISO 15022. De expertise van Asset Control biedt ondersteuning bij de snelle implementatie van de meest efficiënte en kosteneffectieve gegevensbeheerinfrastructuur voor bestaande en toekomstige behoeften.

Of het nu geïmplementeerd wordt als toepassing voor risk management, asset management, e-finance, fondsadministratie, custody accounting of een andere bedrijfsactiviteit, Asset Control kan gemakkelijk uitgebreid worden tot bedrijfsbreed gegevensbeheer voor STP, zichtbaarheid van bedrijfsprocessen en operationele risico's. Tot de klanten van Asset Control behoren London Clearing House (LCH), Abbey National, ABN AMRO, Bankgesellschaft Berlin, Barclays Capital, Bayerische Landesbank , BBVA, Commerzbank, Dresdner Bank, Deutsche Bank, Hamburgische Landesbank, HypoVereinsbank, ING, ITG, Robeco, Société Générale en Union Investment. Asset Control International is opgericht in 1991 en is een besloten vennootschap met vestigingen in Londen, New York en Nederland.


---