Provincie Flevoland



Jaarprogramma Economische Gebiedspromotie 2003

Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben het Jaarprogramma Economische Gebiedspromotie 2003 vastgesteld. Dit Jaarprogramma bevat diverse activiteiten om Flevoland bij bedrijven buiten Flevoland meer op de kaart te zetten. De provincie trekt er volgend jaar ruim 156.000 euro voor uit om de vestiging van bedrijven in Flevoland extra te stimuleren.

Het gaat met de economie van Nederland wat minder dan in de afgelopen jaren. Ook in Flevoland zal dat naar verwachting de komende jaren zichtbaar worden. Hoewel de werkgelegenheidscijfers over het afgelopen jaar voor Flevoland, ten opzichte van andere provincies, nog zeer gunstig waren sluit de provincie niet uit dat die groei door de economische situatie minder zal worden. Zo ondervindt Nederland, en dus ook Flevoland, een afname in de belangstelling bij buitenlandse bedrijven om in Nederland te investeren. Bovendien blijken Nederlandse bedrijven hun beslissing om te investeren soms uit te stellen.

Het beleid van de provincie Flevoland en de zes gemeenten is erop gericht om zoveel mogelijk sterke bedrijven naar Flevoland te halen. Daarom is een pakket activiteiten in het Jaarprogramma Economische Gebiedspromotie 2003 opgenomen om bedrijven te stimuleren vestiging in Flevoland in overweging te nemen. De provincie zoekt actieve vormen van samenwerking met de gemeenten en stelt daarvoor zelf geld beschikbaar. Toonaangevende projecten zoals het Bioscience Park Lelystad en het World Trade Center in Almere kunnen op ondersteuning rekenen. Ontvangsten van bijzondere doelgroepen, waarbij het Statenjacht Carla Lammers ingezet kan worden, kan bijdragen aan het promoten van Flevoland als geschikte vestigingslocatie voor bedrijven. En wie meer wil weten over de mogelijkheden om een bedrijf te beginnen in Flevoland, kan ook terecht op de website bussinessinflevoland.nl. Ook reserveert de provincie geld om het eigen promotiemateriaal actueel te houden.

Daarnaast wil de provincie internationalisering van het Flevolandse bedrijfsleven bevorderen. Door hiervoor geld beschikbaar te stellen hoopt de provincie de drempel voor bedrijven te verlagen om zaken doen in het buitenland. Hierdoor wordt de internationale
concurrentiepositie van het Flevolandse bedrijfsleven versterkt. Bij alle promotieactiviteiten houdt de provincie nauw contact met de gemeenten en vertegenwoordigers van het regionale bedrijfsleven.