Provincie Flevoland



Provincie vraagt Flevolanders om informatie over woon-werkverkeer

De provincie is op zoek naar inwoners van Flevoland die willen meepraten over het aangenamer maken van het woon-werkverkeer en het verminderen van de fileproblematiek richting Amsterdam en omgeving.

Veel inwoners van Flevoland werken in Amsterdam of omgeving. Dit leidt dagelijks tot veel verkeer tussen Flevoland en Amsterdam. De huidige infrastructuur is niet in staat om al dit verkeer adequaat te verwerken. Het gevolg is dat er dagelijks files ontstaan op de wegen naar Amsterdam. De provincie Flevoland dringt al jaren bij het rijk aan op een verbreding van de A6 en de A1 en de doortrekking van de A6 naar de A9. Het ziet er niet naar uit dat dit op korte termijn zal gebeuren. Vandaar dat de provincie op zoek is naar andere manieren om de filedruk op korte termijn te verminderen en de bereikbaarheid te vergroten. Daarvoor wordt de hulp ingeroepen van ervaringsdeskundigen. Mensen die geregeld voor hun werk in de spits reizen tussen Flevoland en Amsterdam.

Eind januari 2003 houdt de provincie over dit onderwerp een aantal bijeenkomsten. In deze bijeenkomsten willen de provincie graag horen wat de wensen en behoeften van de inwoners van Flevoland zijn met betrekking tot het woon-werkverkeer. De bedoeling is om uit deze bijeenkomsten een aantal ideeën te selecteren waarmee de provincie aan de slag kan gaan.

Voor deze bijeenkomsten zijn we op zoek naar mensen die:

* wonen in Almere of Lelystad

* werken in de regio Amsterdam (bij voorkeur de havens van Amsterdam, de Zuidas, Hoofddorp, Schiphol)

* actief willen meepraten en meedenken over dit onderwerp
Wie interesse heeft om aan deze bijeenkomsten mee te doen of meer informatie wil ontvangen, kan bellen met Roos Zevenboom van Verkeer Advies (020) 4302599 of mailen naar flevoland@verkeeradvies.nl.