Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Elst, verkeerscontroles
Publicatiedatum: 19-12-2002

Een snelheidscontrole op de Rijksweg Noord in Elst leverde het verkeershandhavingsteam woensdag slechts twee overtredingen op. Tussen half vier en kwart over vier werden in totaal 540 bestuurders op snelheid gecontroleerd.
Bij een controle tijdens onopvallende surveillance op de A325 in Elst werden door de politie 3 bekeuringen uitgeschreven. Een bestuurder bleek geen autogordel te dragen, een automobilist bleek een defecte uitlaat onder zijn auto te hebben en een bestuurder werd bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Dit laatste gebeurde binnen de bebouwde kom van Huissen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bemmel, gewonde bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 19-12-2002

Bij een verkeersongeval op de Herckenrathweg in zijn woonplaats is woensdagavond een 16-jarige bromfietser uit Bemmel gewond geraakt. Het slachtoffer werd omstreeks half negen nabij de kerk op de Herckenrathweg in Bemmel aangereden door een auto, bestuurd door een 28-jarige vrouw uit Bemmel. De automobiliste had bij het afslaan de bromfietser, die rechtdoor wilde, over het hoofd gezien. Het slachtoffer raakte bij het ongeval gewond. Met een gebroken sleutelbeen en rugklachten werd hij overgebracht naar het ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Wageningen-Bennekom, inbraken
Publicatiedatum: 19-12-2002

Bij een woninginbraak aan de Ooievaarsbek in Bennekom zijn tussen maandag en woensdag bij afwezigheid van de bewoners op het eerste gezicht in elk geval sieraden buitgemaakt. De daders probeerden eerst een achterdeur open te breken. Toen dit niet lukte werd een keukenraam geforceerd en werd de woning doorzocht. Daarbij wist men onder andere de hand te leggen op sieraden. Getuigen hebben in de buurt een verdacht persoon gezien. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.
Een gebouw van een onderwijsinstelling aan de Eekmolenweg in Wageningen werd tussen dinsdag en woensdag eveneens bezocht door het dievengilde. Na het ingooien van een ruit wist men de hand te leggen op een computer met beeldscherm. De politie trof enkele sporen aan die verder onderzocht worden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede-Bennekom, veel bekeuringen voor rijden over busbaan Publicatiedatum: 19-12-2002

De politie heeft de afgelopen week 110 bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die ten onrechte gebruik maakten van de busbaan op de Dr. W. Dreeslaan nabij de A12 tussen Ede en Bennekom. De politie trad op naar aanleiding van klachten van buschauffeurs en andere weggebruikers. In de spitsuren maakten diverse automobilisten gebruik van de busbaan om zo de file te omzeilen. Ook vandaag was de politie aanwezig om toe te zien op onterecht gebruik van de busbaan. Tussen zeven en negen uur vanochtend werden 24 automobilisten bekeurd. De politie laat weten de komende tijd vaker te controleren op onterecht gebruik van de busbaan op de Dr. W. Dreeslaan. De busbaan is alleen bestemd voor autobussen van lijndiensten. De politie is in onderhandeling met de wegbeheerder om door aanpassingen van de verkeerssituatie het probleem structureel aan te pakken. Zo wordt er gedacht over de mogelijkheid van het verlengen van de uitvoegstrook voor het verkeer met bestemming Arnhem en het daardoor verkorten van de busstrook.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606