Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer: 216
Datum: 19 december 2002

Liet ynternasjonaal ook in 2003 in de harmonie

Het college van Gedeputeerde Staten heeft subsidie beschikbaar gesteld om het songfestival Liet Ynternasjonaal volgend jaar opnieuw in Leeuwarden te laten plaatsvinden. Om het festival mogelijk te maken is door de provincie een subsidiebedrag van maximaal ¤ 59.000,- toegekend.

Van dit bedrag is ¤ 16.500,- bestemd als subsidie voor het festival, ¤ 5.000,- voor een presentatie bij het Comité van de Regio's om, daar ten overstaan van vertegenwoordigers van de Europese regio's waar minderheidstalen worden gesproken, het festival te presenteren. Van de deelnemende regio's wordt een bijdrage in de reis- en verblijfkosten van de deelnemende groepen gevraagd. Vooruitlopend daarop wordt nu een garantiesubsidie van ¤ 37.500,- door de provincie verstrekt. Naast de provincie zal ook de gemeente Leeuwarden het festival subsidiëren en deelnemen aan de garantiesubsidie.

Liet Ynternasjonaal is het Europese Songfestival voor het lied in een regionale of minderheidstaal. Het is dit jaar met succes voor de eerste maal georganiseerd en biedt - als evenknie van de friestalige versie - een podium aan Europese artiesten die het lied vertolken in een van de regionale of minderheidstalen. Het vormt daarmee de internationale versie van Liet, het friese songfestival dat inmiddels toe is aan haar dertiende editie.



Provincie Friesland