Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 19-12-2002
berichten donderdagmorgen

Martin Panman 0651611628

Aanrijding op de A28

DE PUNT - Woensdagmiddag gebeurde er een aanrijding op de A28. Een 27 jarige bestuurder van een bedrijfsauto afkomstig uit Noordwolde haalde een voor hem rijdende personenauto, bestuurd door een 39 jarige automobilist uit Schagen aan de rechterkant in. Hierna stuurde de automobilist uit Noordwolde weer naar links en wilde voor de auto auto gaan rijden die hij rechts had ingehaald. Hier was echter te weinig ruimte en een aanrijding was het gevolg.De bedrijfsauto kwam tegen de vangrail tot stilstand en werd zwaar beschadigd. Ook de andere auto werd beschadigd.

Waarschuwing

Al enige tijd rijdt er een oplichter rond in een gestolen auto, die in de paardenwereld met mooie woorden en loze beloften geld probeert los te peuteren. De man bezoekt maneges en rijdt meestal rond in een dure gestolen auto. Op dit moment rijdt hij in een donker gekleurde Landrover. Ook heeft hij gebruik gemaakt van een rode Nissan.

Inbraak woning

TIENDEVEEN In een woning aan de Westerlaan is de afgelopen nacht ingebroken. Doormiddel van de Bulgaarse methode werd het cilinderslot aan de achterkant van de woning vernield. Eenmaal in de woning werden de inbreker(s) verwelkomd door een hond, waarna men de woning heeft verlaten. Er werd niets gestolen.

Met lingerie aan de haal

HOOGEVEEN Gistermiddag betrapte een medewerkster van een Lingeriewinkel aan de Hoofdstraat in Hoogeveen een man en een vrouw die met een groot aantal slips en bhs de winkel uit waren gelopen, zonder dat te betalen. Naar aanleiding van het opgegeven signalement kon de politie korte tijd daarna een 36 jarige vrouw en een 32 jarige man aanhouden. Zij bleken kleding en lingerie uit diverse zaken bij zich te hebben. Uit het onderzoek kwam vast te staan het allemaal gestolen was. Het gaat om een bedrag van meer dan 2000 Euro. (Kleding ligt op het politiebureau aan het Haagje en er kan een persfoto van gemaakt worden).

Beide verdachten zijn aangehouden.

Automobilist rijdt fietser aan

PEIZE Op de kruising van de Roderweg en Moleneind vond een botsing plaats tussen een automobilist en een fietser. De 40 jarige bestuurder uit Muntendam kwam vanaf de Molendijk en zag de fietser over het hoofd. De 46 jarige man viel waarbij hij zijn hand en heup bezeerde. De man hoefde niet naar het ziekenhuis.

Alcomobilist

HOOGHALEN - Woensdagnacht reed een 52 jarige bestuurder uit Beilen op de Hoofdstraat met drank op. De man is aangehouden en moest mee naar het bureau om te blazen. Hij blies 280 m gl (ongeveer 0,69 promille). De man kreeg een boete van 190,- en een rijverbod.