Gemeente Deventer

Colmschaterstraatweg

Wethouders laten licht schijnen over colmschaterstraatweg

Is de verlichting aan de Colmschaterstraatweg werkelijk onvoldoende voor de veiligheid van de fietsers? Over die vraag willen de wethouders Jos Fleskses, Ina Adema, Bert Doornebos en Gosse Hiemstra zich graag een oordeel vormen. Daarom zijn zij op initiatief van wethouder Fleskes vorige week dinsdag op de fiets gestapt om in de duisternis het traject af te leggen.

Bewoners van De Vijfhoek, de werkgroep Sociale Veiligheid en het wijkteam dringen al langere tijd aan op een betere verlichting langs de Colmschaterstraatweg. Deze weg werd afgesloten voor doorgaand verkeer na de aanleg van de nieuwe infrastructuur in en rond De Vijfhoek. De weg wordt wel intensief gebruikt voor fietsverkeer, vooral ook door schoolgaande kinderen die hiermee vanuit De Vijfhoek, maar ook vanuit andere delen van Colmschate, de kortste weg naar school kiezen.

De wethouders hebben toegezegd dat, indien de verlichting naar hun oordeel inderdaad beneden de maat is, er geld beschikbaar wordt gesteld de verlichting aan te passen.