Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 18 december 2002

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Dubbelspoor 36, dakkapel voorzijde aanbrengen. Franckstraat 28, woning uitbreiden.
Goudenregenstraat 35, serre bouwen en dakkapel voorzijde aanbrengen.
Arend Brinkmanrede 2, woning uitbreiden.

TER INZAGE
Onderstaande plannen liggen ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Dubbelspoor 36, dakkapel voorzijde aanbrengen.
2. Fascinatio fase 2, 30 woningen en 8 appartementen bouwen.
3. Franckstraat 28, woning uitbreiden.

4. Arend Brinkmanrede 2, woning uitbreiden.
Aan de bij 1 tot en met 4 genoemde bouwaanvragen kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure liggen de aanvragen met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 19 december 2002, gedurende vier weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is eenieder bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

Door de collectieve sluiting van het gemeentehuis, in verband met de feestdagen, liggen de aanvragen ter inzage tot 30 januari 2003.

BOUWVERGUNNINGEN,
MELDING verleend

Verzenddatum 10 december 2002:
Van Speijkstraat 76, dakkapel uitbreiden.
Bermweg 190-192, bakkerij, winkel en woonhuis veranderen. Rigoletto 203, dakkapel achterzijde aanbrengen. Maasdal 17, uitbouw bouwen (toegekende melding).

Verzenddatum 12 december 2002:
Stadsplein nabij nr. 89, openbaar toilet plaatsen.

KAPVERGUNNINGEN

Vergunningen zijn aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 10 december 2002:
Jan de Geusrede 1 watercypres
Gravenweg 331 8 populieren

Door de gemeente aangevraagd en verleend:
Slotpark 1 vleugelnoot, 2 Italiaanse populieren, 3 Canadapopulieren, 1 esdoorn en 1 els
De bomen vormen een gevaar voor de omgeving vanwege takbreuk.

De betreffende kapvergunningen liggen vanaf heden ter inzage.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

KOOPZONDAGEN 2003

Het college maakt bekend dat het heeft besloten om, met toepassing van artikel 3 van de Winkeltijdenwet en artikel 5 van de Verordening winkeltijden, twaalf zon- en feestdagen aan te wijzen als koopzondagen in 2003 waarop de in artikel 2 van de Winkeltijdenwet vervatte verboden niet gelden voor bedrijven gelegen in het Hoofdweggebied:

zondag 5 januari
zondag 2 februari
zondag 6 april
maandag 21 april (2e paasdag)
zondag 4 mei
donderdag 29 mei (hemelvaartsdag)
maandag 9 juni (2e pinksterdag)
zondag 7 september
zondag 5 oktober
zondag 2 november
vrijdag 26 december (2e kerstdag)
zondag 28 december

Van 10.00 tot 18.00 uur voor de feestdagen en van 12.00 tot 18.00 uur voor de zondagen.
Extra koopzondag in verband met een evenement op 2 maart 2003.

Tegen dit besluit kan een belanghebbende op grond van artikel 10 van de Winkeltijdenwet beroep instellen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven, Prins Clauslaan 60, 2595 AJ in Den Haag. Het gemotiveerde beroepschrift moet worden ingediend binnen een termijn van zes weken. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na deze bekendmaking.

VOORBEREIDINGSBESLUIT OUDE KERN

Het college maakt ingevolge artikel 22 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat de gemeenteraad op 16 december 2002 heeft besloten dat een bestemmingsplan wordt voorbereid (voorbereidingsbesluit) voor de Oude Kern, een en ander zoals aangegeven op de bij dat besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte tekening nummer 02S102VB, gedateerd 22 oktober 2002.

Het besluit van de raad van 16 december 2002 treedt met ingang van 21 december 2002 in werking.

Een exemplaar van het betreffende raadsbesluit en van het raadsvoorstel en de daarbij behorende tekening liggen voor eenieder op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur ter inzage bij het Informatiecentrum.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht staat voor degenen wiens belang rechtstreeks bij het hiervoor genoemde besluit is betrokken, de mogelijkheid open daartegen binnen zes weken na de datum van deze bekendmaking bij de gemeenteraad van Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Als u bezwaar indient, blijft het besluit waartegen u, en andere belanghebbenden, bezwaar instelt van kracht. Indien spoed dit vereist, is het mogelijk bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Rotterdam, Postbus 50950, 3007 BM Rotterdam, een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor moet u griffierechten betalen. U ontvangt hiervoor een rekening van de rechtbank.

De bouwaanvragen en meldingen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen en een xemplaar van het betreffende raadsbesluit en van het raadsvoorstel en de daarbij behorende tekening inzake de Oude Kern liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan de gemeenteraad (indien zo aangegeven) of aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.