Actueel

Voorzieningenrechter CBb wijst verzoek om schorsing aanwijzing als koopzondag af

Bron: College van Beroep voor het Bedrijfsleven 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 19-12-2002

Op 13 december 2002 heeft de voorzieningenrechter van het College van het Beroep voor het bedrijfsleven mondeling uitspraak gedaan op een verzoek om voorlopige voorziening van een Haarlemse winkeliersvereniging (hierna: verzoekster). Verzoekster had de voorzieningenrechter gevraagd het besluit van burgemeester en wethouders van Haarlem (hierna: verweerders) tot aanwijzing van 22 december 2002 als koopzondag voor het centrum van Haarlem te schorsen. De leden van verzoekster, die hun winkels op 22 december 2002 geopend mogen hebben, verwachtten omzetverlies indien de winkels in het centrum van Haarlem die zondag ook geopend zouden mogen zijn.

De voorzieningenrechter heeft vastgesteld dat verzoekster al voordat het besluit tot aanwijzing was genomen een bezwaarschrift had ingediend. Een dergelijk bezwaar is ingevolge artikel 6:10, eerste lid, aanhef en onder b, Algemene wet bestuursrecht alleen ontvankelijk, als de indiener van het bezwaarschrift "redelijkerwijs kon menen" dat al een besluit was genomen. Ter zitting van 13 december 2002 hebben verzoekster noch verweerders, die het bezwaar van verzoeksters na een inhoudelijke beoordeling hadden afgewezen, aannemelijk kunnen maken dat dit laatste het geval was. De voorzieningenrechter kwam dan ook tot het voorlopige oordeel dat het bezwaar van verzoekster niet inhoudelijk had mogen worden beoordeeld en dat dit bezwaar derhalve (alsnog) niet-ontvankelijk zou moeten worden verklaard.

De voorzieningenrechter is derhalve niet toegekomen aan een inhoudelijke beoordeling van het verzoek om voorlopige voorziening en heeft dit verzoek afgewezen.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AF2176

Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...t_id=10119&i=&ti= .