Gemeente Lisse

Lisse werft leden seniorenraad en maakt begin met vraagcentrum

Lisse, 19 december 2002

De gemeente Lisse is actief bezig met het werven van leden voor een seniorenraad. Deze raad gaat onder andere een bijdrage leveren aan de oprichting van een loket waar ouderen met al hun vragen terecht kunnen.

De seniorenraad zal uit zeven personen gaan bestaan en gaat de gemeente adviseren over zaken die ouderen aangaan. De drie ouderenbonden en de cliëntenraden van woonzorgcentra Rustoord en Berkhout zullen kandidaten voordragen. Daarnaast werft de gemeente twee ongeorganiseerde leden. De eerste leden hebben zich inmiddels aangemeld. Projectleider mevrouw J. van Heuven hoopt begin volgend jaar een voorlopige raad bijeen te hebben. Rond de zomer zal het college van burgemeester en wethouders de seniorenraad formeel installeren.

Om te beginnen gaat de seniorenraad zich bezig houden met de oprichting van een vraagcentrum voor ouderen. Het plan van aanpak is inmiddels gereed. In het voorjaar zetten de gemeente Lisse en Trias Woondiensten, de twee initiatiefnemers van het vraagcentrum, hun ideeën op papier. De seniorenraad moet deze ideeën kritisch gaan bekijken. Het is verder de bedoeling dat alle instellingen die zich bezighouden met ouderenvoorzieningen met gedachten en ideeën over het vraagcentrum komen. Alleen op die manier is het mogelijk om een goed en compleet aanbod van voorzieningen te hebben en de ouderen in Lisse zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Foto: Persbericht