Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 19-12-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Boete voor vuurwerk
ALMERE Op de Bostonweg zijn woensdagmiddag twee minderjarige jongens in de kraag gevat, omdat zij vuurwerk in een vuilnisbak gegooid hadden (aldus een getuige). De politie nam beiden mee naar het bureau en informeerden hun ouders. Het vuurwerk is in beslag genomen. Een van de jongens kreeg een waarschuwing en de andere een boete.

Gewond
ALMERE Volgens getuigen raakte woensdagochtend een bus een vrouw die op de stoep langs de busbaan bij de Cornelis Matheliefstraat. De 22-jarige vrouw uit Almere viel en liep hoofdletsel op. Zij is in het Flevoziekenhuis behandeld.

Aanhouding voor alcohol
ALMERE Woensdagnacht is een 36-jarige man uit Almere op de Govert Flinckstraat aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen de auto van deze man slingeren op de Vrijheidsdreef, zagen hoe hij een flesje tijdens het rijden uit de deur gooide en hielden hem op de Govert Flinckstraat staande. De agenten vermoedden dat de man alcohol gedronken had, omdat hij onvast ter been was. De 36-jarige is geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hij had een promillage van 1,81. Hij is met een rijverbod van 9 uur heengezonden en proces-verbaal is opgemaakt.

Illegaal vuurwerk
BIDDINGHUIZEN Een 29-jarige inwoner van Biddinghuizen is woensdagavond in zijn woning aangehouden, omdat hij illegaal vuurwerk in huis had. De man deed afstand van het vuurwerk en deze is in beslag genomen (wordt vernietigd). De 29-jarige is aangehouden en op het bureau verhoord. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanrijding
LELYSTAD Een 23-jarige automobilist uit Appingedam kwam bij de oprit van een parkeerplaats in de berm terecht, sloeg over de kop en kwam in een sloot terecht. Hij en zijn 26-jarige inzittende uit Leeuwarden zijn met onbekend letsel naar het Flevoziekenhuis gebracht. Rijkswaterstaat is ter plaatse geweest in verband met mogelijke gladheid.