Beers Bedrijfsauto

Verhey Vlees kiest voor Scania met optimale aslastverdeling
---

18/12/2002
Scania P114GB8X2*6: de perfecte combinatie tussen maximaal laadvolume, optimale wendbaarheid en een groot laadvermogen (klik voor grotere foto) Verhey Vlees, uit het Zuid-Limburgse Nuth, heeft een vierassige Scania bakwagen in gebruik genomen waarbij rekening is gehouden met een optimale aslastverdeling. Het voertuig, een Scania P114GB8X2*6 gestuurde naloopasser met een zuinige 340 pk/250 kW 11 liter motor, is voorzien van een 9500 mm. lange koelbak. Met dit vierassige concept is het mogelijk om onder alle omstandigheden binnen de wettelijke aslasten te blijven. Door toepassing van een dubbele vooras is deellading geen probleem en kan ca. 19 ton lading zonder overschrijding van de aslasten worden vervoerd. Ondanks het grote laadvolume is dankzij de compacte P cabine, met de comfortabele lage instap, een zeer acceptabele voertuiglengte gecreëerd. In combinatie met drie gestuurde assen resulteert dit in een voertuig met een maximaal laadvolume, een optimale wendbaarheid en een groot laadvermogen. Uiteraard is de vrachtauto ook voorzien van het Beers veiligheidspakket met o.a. de Dobli-spiegel, Scania Alert en achteruitrijsignaal. De Scania is geleverd door Habets Truck te Nuth.

Verhey Vlees is een rundvleesverwerkend bedrijf en vervoert vers, vacüum of ingevroren product naar industrie, groot- en detailhandel. Aangezien deze zich vaak binnen stedelijke gebieden bevindt is een goed wendbaar voertuig een absolute vereiste. Het distributiegebied van Verheij Vlees strekt zich, vanuit Zuid-Limburg, onder andere uit naar aangesloten regio's in Duitsland en België.

De belangrijkste redenen voor Verhey Vlees om wederom voor Scania te kiezen liggen, naast het optimale volumeconcept, met name in de betrouwbaarheid van de auto en de goede relatie met de regionale dealer.