Ingezonden persbericht


Rezidor SAS Hospitality,
moedermaatschappij van Radisson SAS Hotels & Resorts, opent vijf nieuwe hotels in het Midden-Oosten

Hotelgroep breidt portfolio komende jaren uit tot meer dan 700 hotels in Europa, het Midden Oosten en Afrika

19 december 2002.... Rezidor SAS Hospitality heeft onlangs 3 nieuwe hotels toegevoegd aan haar portfolio in het Midden-Oosten. De nieuwe hotels zijn gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten, Libanon en Saudi-Arabië en zijn eigendom van de Al-Hassawi Group. In januari 2003 volgen nog twee hotels in Jeddah en Riyadh, beide in Saudi-Arabië.


· Het Radisson SAS Resort Sharjah (voorheen Holiday Inn Resort) in de Verenigde Arabische Emiraten, beschikt over 301 kamers en ligt dichtbij het zakendistrict van Sharjah en de prachtige witte stranden. Binnenkort zal het hotel grondig gerenoveerd worden.
· In Beirut, Libanon, neemt Radisson SAS het pas twee jaar oude hotel Holiday Inn Martinez over. Het hotel heeft 185 kamers en ligt midden in het historische centrum, Ain El Meraiseh.
· Het Al-Hayat Hotel in Yanbu, Saudi- Arabië, met 183 kamers was één van de eerste hotels in Yanbu. Vanaf november valt het hotel onder de Radisson SAS keten en wordt mede daardoor het beste hotel van Yanbu. Het hotel ligt aan de kust en is onlangs gerenoveerd waarbij nieuwe kamers zijn toegevoegd, waaronder enkele vergaderzalen.
Met deze overname stijgt het aantal hotels in het Midden-Oosten tot twaalf. Naast de drie eerder genoemde hotels worden ook in Egypte binnenkort drie hotels aan de portfolio toegevoegd. Het Radisson SAS Taba Resort en Resorts in Hurghada en Al Quseir. Rezidor SAS - onderdeel van de SAS Groep beheert - momenteel 117 Radisson SAS Hotels en Resorts binnen de EMEA regio. 44 Radisson SAS Hotels en Resorts zijn nog in ontwikkeling.

"Onze hotelportfolio in het Midden-Oosten is nog is niet zo groot als die van andere ketens, maar onze unieke Fresh, Host and Easy aanpak met betrekking tot hotelmanagement en service, gecombineerd met onze Award winnende 'Yes I Can!' training programma's, zorgen voor die unieke USP's waarmee Radisson SAS zich onderscheidt van de al aanwezige hotelketens in het Midden-Oosten", aldus Kurt Ritter, President en CEO, Rezidor SAS Hospitality.

Meer informatie is te vinden op www.rezidorsas.com. Voor reisagenten zijn eerder genoemde hotels on-line te boeken. Zie hiervoor Look to Book op www.radissonsas.com.

Rezidor SAS Hospitality beheert momenteel 119 Radisson SAS hotels & Resorts in 39 landen en heeft 40 projecten in ontwikkeling. De Nederlandse hotels van Radisson SAS Hotels & Resorts zijn gevestigd in Amsterdam (Radisson SAS Hotel Amsterdam 243 kamers, centraal gelegen, conferentiefaciliteiten, Talavera restaurant) en op Schiphol-Rijk (Radisson SAS Hotel Amsterdam Airport - 279 kamers, 19 conferentieruimtes, fitness, Talavera restaurant).

Rezidor SAS is volledig eigendom van de SAS Groep. Rezidor SAS beheert de Radisson SAS Hotels sinds 1994. In 2002 werd de portfolio uitgebreid met Regent, Country en Park Inn. Rezidor SAS verwacht tegen 2012 700 hotels in Europa, het Midden Oosten en West Afrika te beheren.

Bel voor reserveringen in één van de meer dan 400 Radisson Hotels & Resorts het gratis nummer (in Europa): 00800 3333 3333, bezoek www.radissonsas.com of neem contact op met uw reisagent.