Gemeente Geldermalsen


* Samen het nieuwe jaar in

* Gemeentehuis gesloten

* Rijkswaterstaat werkt voortdurend aan de A2
* Vuurwerk

* Openbare verpachting bij inschrijving

* Wijzigingen dienstregeling buurtbusvereniging Tricht-Buurmalsen-Est

* Vooraankondiging: informatieavonden over Verkeersveiligheidsplan
* Verleende vergunning voor randveilig gebruik (gebruiksvergunning)
* Verleend vergunning voor brandveilig gebruik (gebruiksvergunning)
* Wie wil mbouwen/slopen

* Kapvergunning

* Vrijstelling bestemmingsplan Geldermalsen West 1978, (Sleedoornstraat 17 te Geldermalsen)

maandag 6 januari 2002

van 19.30 uur tot 22.00 uur

in het gemeentehuis, Kuipershof 2, te Geldermalsen

Gemeentehuis gesloten

* Op de dinsdagmiddagen 24 en 31 december a.s. is het gemeentehuis vanaf 15.00 uur gesloten.

* Op vrijdag 27 december a.s. heeft het gemeentepersoneel een zogenaamde brugdag, hetgeen betekent dat het gemeentehuis die dag gesloten is.

* Op maandagmorgen 6 januari a.s. heeft het gemeentepersoneels s'-morgens eerst de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst. Die ochtend gaat het gemeentehuis daarom pas om 11.00 uur voor het publiek open.

Rijkswaterstaat werkt voortdurend aan de A2

De A2 is een van de drukste verkeersaders van ons land. Met name op het traject Utrecht-Den Bosch doen zich dagelijks problemen voor. Er wordt voortdurend gewerkt aan maatregelen om de doorstroming te verbeteren. Tussen knooppunt Everdingen en de afrit Everdingen zijn in beide richtingen spitsstroken aangelegd. Die zijn in november gereed gekomen. Twee andere projecten zijn de planstudie A2 Oudenrijn-Deil en het uitvoeringsproject tussen Vianen en Den Bosch.

Uitvoeringsproject en planstudie

Rijkswaterstaat heeft eind jaren '90 uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de fileproblemen op de A2 Vianen-Den Bosch op te lossen. De tracé/MER-studie vormde de basis voor het tracébesluit uit 2000, genomen door de ministers van Verkeer en Waterstaat en VROM. Dit besluit omvat een verbreding van de weg naar 2 x 3 rijstroken en een ruimtereservering voor 2 x 4 rijstroken. Toen was reeds bekend dat dit tracébesluit niet alle problemen zou oplossen. Er moest een nadere studie worden verricht: de planstudie A2 Oudenrijn-Deil. Deze studie omvat een groter traject en onderzoekt naast de 2 x 4 variant ook andere oplossingen.

Uitvoeringsproject Vianen-Den Bosch: verbreding naar 2 x 3 rijstroken

De verbreding van de A2 tussen Vianen en Den Bosch staat gepland voor de periode 2004-2010. Van dit wegvak is het gedeelte tussen knooppunt Deil en Zaltbommel reeds eind jaren '90 verbreed, en valt buiten de werkzaamheden. Voordat Rijkswaterstaat start met de uitvoering moet er nog veel gebeuren. Naast het uitwerken van het wegontwerp volgens het tracébesluit moeten ondermeer de volgende zaken worden geregeld: grondverwerving, vergunningverlening, archeologisch en bodemonderzoek, maatregelen voor natuurcompensatie, geluidwerende voorzieningen etc. Hieraan wordt momenteel hard gewerkt.

Planstudie Oudenrijn-Deil: oplossingen voor de lange termijn

Voor de planstudie is in 1999 de startnotitie verschenen. De startnotitie beschrijft het probleem en beschrijft globale oplossingen. Op de startnotitie heeft ook inspraak plaatsgevonden. De planstudie bereikt voorjaar 2003 een nieuwe mijlpaal: het verschijnen van de trajectnota/MER. In de trajectnota/MER worden een aantal alternatieven gedetailleerd uitgewerkt tot maximaal een permanente verbreding naar 2 x 4 rijstroken. Het MER (Milieu Effect Rapport) zorgt ervoor dat het milieubelang een duidelijke plek krijgt binnen de studie. Het verschijnen van de trajectnota/MER wordt ruim van tevoren aangekondigd in schriftelijke publicaties en door middel van een uitgebreide informatieronde. Tevens vindt een inspraakronde plaats.

Communicatie

Rijkswaterstaat vindt het belangrijk belanghebbenden en geïnteresseerden goed op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Onlangs verschenen projectfolders voor de beide projecten. De projectfolders zijn verspreid onder direct belanghebbenden. Rijkswaterstaat is van plan geïnteresseerden verder op de hoogte te houden van actuele ontwikkelingen door middel van het uitgeven van nieuwsbrieven. De genoemde informatiefolders zijn verkrijgbaar op het gemeentehuis en in de bibliotheken van de gemeenten. Op de website www.a2utrechtdenbosch.nl kan iedereen terecht die meer over het project wil weten. Ook kan men zich via de site aanmelden voor de toezending van de projectfolders en nieuwsbrieven. Bellen kan ook: Rijkswaterstaat directie Oost-Nederland, tel: 026-3688846

Vuurwerk

Sommige personen kunnen niet wachten met het kopen en afsteken van vuurwerk tot de jaarwisseling echt is aangebroken. In de gemeente Geldermalsen mag pas vuurwerk worden verkocht op zaterdag 28 december, maandag 30 en dinsdag 31 december 2002. Afsteken van vuurwerk mag pas op dinsdag 31 december 2002 vanaf 10.00 uur tot 1 januari 2003, 02.00 uur.

OPENBARE VERPACHTING BIJ INSCHRIJVING

Notaris Mr. R.E.Gh. Swane te Geldermalsen is voornemens om namens de Gemeente Geldermalsen

BIJ INSCHRIJVING TE VERPACHTEN

Object

Een perceel landbouwgrond gelegen aan de Burg. R. v.d. Venlaan te Geldermalsen, ongeveer groot 3.78.83 hectaren van de kadastrale percelen gemeente Geldermalsen sectie H nummers 1067 (ged) en 2324 (geh).

Pachtovereenkomst

Met de uiteindelijke pachter wordt een bijzondere kortdurende pachtovereenkomst gesloten.

Wijze van bieden

Biedingen hebben plaats op de door de notaris uit te reiken inschrijvingsformulieren, welke volledig ingevuld en ondertekend moeten worden ingeleverd in de door de notaris op zijn kantoor te houden zitting op vrijdag 27 december 2002 om 13.00 uur, en alsdan door de notaris worden geopend.

Voorbehoud Gunning

De gemeente behoudt zich het recht van gunning voor.

Inschrijvingsformulieren en nadere informatie

Inschrijfformulieren en verpachtingvoorwaarden zijn te verkrijgen bij genoemde notaris Swane, Kerkstraat 36, 4191 AB Geldermalsen, tel: 0345
- 588 688 en fax 0345 - 576 188

Door te berekenen lasten

In de te tekenen akte van verpachting is onder meer bepaald dat de zakelijke lasten aan de pachter worden doorberekend. Het gaat hier om de Waterschapslasten (tarief 2002) ¤ 241,35

Wijzigingen dienstregeling buurtbusvereniging Tricht-Buurmalsen-Est

Vanwege de komende feestdagen zal de buurtbus op dinsdag 24 december en dinsdag 31 december a.s. rijden tot 16.00 uur.

Daarnaast zal met ingang van 1 januari 2003 de eerste rit op zaterdagmorgen komen te vervallen. Passagiers maken al zeer geruime tijd nagenoeg geen gebruik van de buurtbus op dit tijdstip. Dit betekent dat de dienstregeling van de buurtbus in het vervolg met ingang van 1 januari 2003 zal worden aangepast en op zaterdagmorgen de eerste rit zal worden gereden om 09.45 uur.

Vrijwilligers gevraagd!

De Buurtbusvereniging T.B.E. verzorgt het openbaar vervoer tussen de dorpen Tricht, Buurmalsen, Geldermalsen, Meteren en Est. Door vrijwilligers wordt de route van de bus gereden van maandag tot en met zaterdag volgens een vaste route.De vereniging heeft nog altijd behoefte aan nieuwe chauffeurs. Heeft u een aantal uren per week beschikbaar en bent u niet ouder dan 65 jaar en in het bezit van een klein rijbewijs (B), dan nodigen wij u uit om u aan te melden bij Annie de Bont (0345-575572) of Gerard Kuijpers (0345-575429).

Vooraankondiging: informatieavonden over Verkeersveiligheidsplan

Maandenlang is er hard gewerkt aan de actualisering van het gemeentelijke Verkeersveiligheidsplan Op basis van uitgebreid onderzoek en met behulp van reacties vanuit de bevolking op een gehouden enquête zijn alle verkeersonveilige situaties in de gemeente Geldermalsen duidelijk in beeld gebracht. Hoe is dat nu precies allemaal gedaan, welke maatregelen zijn er inmiddels al getroffen en wat staat er nog te gebeuren, en wanneer? Vragen waarop een antwoord wordt gegeven tijdens twee speciale informatieavonden die in januari a.s. worden georganiseerd.

* Maandag 20 januari 2003 in het Dorpshuis te Meteren
* Donderdag 23 januari 2003 in gebouw De Betuwepoort te Rhenoy
Beide avonden kennen een algemeen gedeelte en een gedeelte wat zich wat specifieker richt op het oostelijk (in Meteren) of het westelijk (Rhenoy) deel van de gemeente. Vanzelfsprekend zijn belangstellenden op beide avonden welkom.
De informatieavonden beginnen om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur.
Burgerlijke stand

Geboorten:

* 7-12-2002: Lena Martina de Kock, Meteren
* 11-12-2002: Dirk Jacob de Bruijn, Acquoy
Overleden:

* 5-12-2002: Johanna Hendrina Daamen-Stal, oud 63 jaar, Geldermalsen
Verleende vergunning voor brandveilig gebruik (gebruiksvergunning)

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij op 10 december 2002 op grond van artikel 6.1.1 van de Bouwverordening vergunning onder voorschriften en beperkingen heeft verleend aan MCD Supermarkt voor:

* MCDSupermarkt,Dorpsplein4-6-te Beesd

voor het brandveilig in gebruik hebben of in gebruik houden van de supermarkt overeenkomstig de gegevens op de gewaarmerkte vergunningaanvraag d.d. 27 maart 2002 (en de daarbij behorende plattegrondtekening).

Dit besluit ligt tijdens openstellingstijden ter inzage bij de vakbalie Bouwen en Wonen. Indien u zich met voornoemd besluit niet kunt verenigen, kunt u binnen 6 weken na de bekendmaking van deze beslissing(en) aan betrokkene, een bezwaarschrift indienen bij het college, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar.

Verleende vergunning voor brandveilig gebruik (gebruiksvergunning)

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij op 3 december 2002 op grond van artikel 6.1.1 van de Bouwverordening vergunning onder voorschriften en beperkingen heeft verleend aan LIDL Nederland GmbH voor:

* LIDL Nederland GmbH, Achter 't Veer 36 te Geldermalsen
voor het brandveilig in gebruik hebben of in gebruik houden van de supermarkt overeenkomstig de gegevens op de gewaarmerkte vergunningaanvraag d.d. 6 maart 2001 (en de daarbij behorende plattegrondtekening).

Dit besluit ligt tijdens openstellingstijden ter inzage bij de vakbalie Bouwen en Wonen. Indien u zich met voornoemd besluit niet kunt verenigen, kunt u binnen 6 weken na de bekendmaking van deze beslissing(en) aan betrokkene, een bezwaarschrift indienen bij het college, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar.

1. P.J. van der Perk, Ridderslag 17 te Beesd, oprichten open velschuur (10 december 2002);

2. C. van Eck, Goudrenet 15 te Geldermalsen, vergroten woning (10 december 2002);

3. T.A.C.W. van Iterson, J. de Ridderstraat 7 te Buurmalsen, vergroten woning (9 december 2002);

4. I. Land, Kampsedijk 5 te Enspijk, vernieuwen woning (9 december
5. Middengebied Geldermalsen BV, De Vang (ong.) te Geldermalsen, oprichten woning (9 december 2002);

6. R.M. van Dijk, C. van Holthestraat 11 te Meteren, oprichten tuinhuisje (11 december 2002);

7. F.M. van Rooyen, Ganzepanweg 2 te Tricht, oprichten Loods (13 december 2002);

8. F.M. van Rooyen, Ganzepanweg 2 te Tricht, slopen werktuigenberging (13 december 2002);

9. R.W. Verploeg, Roodseweg 1 te Rumpt, veranderen woning (16
10. Bouwbedrijf Gebr. van Herpen, Middengebied Zuid te Geldermalsen, div. meerwerk (16 december 2002);

11. J.L. Arents, Lingedijk 42 te Acquoy, vernieuwen woning (16 december 2002);

12. W.S. Hazejager, Schaepmanstraat 26 te Geldermalsen, vergroten woning (13 december 2002);

* Datum publicatie: 19 december 2002.

1. P.A.M. Bransen, Dr.v.d. Willigenstraat 16 te Tricht, vergroten woning (19 december 2002);

2. W.A. Threels, Hoekenburg 3a te Tricht, vergroten woning (19 december 2002);

3. J. de Keijzer, Voorstraat 131 te Beesd, oprichten hooiberg (19 december 2002);

4. Voskuilen BV, Lingedijk 6a te Gellicum, slopen asbesthoudende dakbedekking (19 december 2002);

5. A.J. Akkerman, Homburg 24 te Beesd, oprichten bedrijfsruimte (19 december 2002);

6. S. van den Heerik, Willemde Zwijgerweg 119 te Geldermalsen, veranderen woning (19 december 2002);

7. A.Kerkhoff en J. de Hooge, Prins W. Alexanderstraat 36 te Deil, vergroten woning (19 december 2002);

8. G.H. van Leeuwen, Beemdstraat 12 te Deil, vergroten woning (19
9. E.J. Bron, Nieuwstraat 4 te Geldermalsen, vergroten woning (19 december 2002);

10. Z. de Bruin, Dorpsstoep 3 te Deil, veranderen/vergroten woonruimte (19 december 2002);

11. C.M.I. Scholts, Middenstraat 3 te Rumpt, vergroten woning (19 december 2002);

12. P.J. Leeuwerik, Kampsedijk 32 te Enspijk, veranderen woning en oprichten garage (19 december 2002);

13. Dutchtone NV, hoek Parallelweg/Acquoysemeer te Rhenoy, tijdelijk plaatsen antennemast (19 december 2002);

* Datum publicatie: 19 december 2002.

* De heer C.H.M. van Herwijnen, voor het houden van een Familiefeest op zaterdag 4 januari 2003 van 21.00 tot 01.00 uur aan de Laageindseweg 10A te Gellicum;

* Mevrouw Sliepen - Dekker, voor het houden van een Nieuwjaarsborrel op zaterdag 4 januari 2003 van 20.00 - 01.00 uur in het straatje tussen Gerestein 65 - 67 te Deil.

Vuurwerkverkoopvergunningen (op grond van artikel 2.7.2)

verleend aan:

* Firma Van Balveren te Rhenoy;

* Firma Clean Schip Service te Geldermalsen;
* Firma Garden Master Hol te Meteren;

* Firma Garden Master Kroeze te Beesd

* Firma Van Hees Hekwerken te Acquoy;

* Firma Kuipers te Geldermalsen;

* Firma Multishop Boden te Geldermalsen;

* Firma Van Zuijlen te Geldermalsen
De vergunningen zijn van kracht op zaterdag 28 december, maandag 30 december en dinsdag 31 december 2002.

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet aan de volgende (rechts)personen vergunning te hebben verleend:

* de heer P.A. Dekker en mevrouw I. Dekker - Mennink voor de inrichting aan de Dorpsdijk 39, 4156 AL Rumpt (Restaurant 'De Twee Gezellen');

* de heer T.A. van Roden en mevrouw M.A. van Roden voor de inrichting aan de Homburg 26, 4153 BS Beesd (Discotheek Rodenburg)

Indien u zich met deze beslissing niet kunt verenigen, kunt u binnen 6 weken na de bekendmaking van deze beslissing aan betrokkenen een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.
Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar.
Geldermalsen, 19 december 2002
Kapvergunning
Ter inzage: de volgende verleende kapvergunning:
1. Middengebied Geldermalsen B.V., op het terrein van voormalig openluchtzwembad De Steenvliet aan de Rijksstraatweg te Geldermalsen, voor het kappen van 12 essen, 4 wilgen en 1 beuk (19 december 2002); Door middel van herplant zal compensatie plaatsvinden.
Dit besluit vervangt een eerder genomen besluit van het college op dezelfde aanvraag. Dit eerdere besluit is inmiddels ingetrokken.
* Datum publicatie: 19 december 2002

Vrijstelling bestemmingsplan Geldermalsen West 1978, (Sleedoornstraat 17 te Geldermalsen).

* Bekendmaking : artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

* Ter inzage : aanvraag bouwvergunning met bijbehorende stukken.
* Inzagetermijn : vier weken, met ingang van de dag volgend op de datum van deze publicatie.

* Toelichting : het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om op verzoek van A.M. van Kempen, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Geldermalsen West 1978 om het vergroten van een garage/berging op het perceel Sleedoornstraat 17 te Geldermalsen, mogelijk te maken.

* Bedenkingen : door een ieder, gedurende de inzagetermijn, schriftelijk in te brengen bij het college van burgemeester en wethouders.

* Inlichtingen : vakbalie bouwen en wonen, tel. 0345-586686.
Datum publicatie : 19 december 2002.