Gemeente Achtkarspelen


Nieuwsberichten

19-12-2002
Gemeente ontwikkelt lesmateriaal over Geschiedenis Groepen 7 en 8 krijgen les in historie van Achtkarspelen

Achtkarspelen betrekt de twee hoogste groepen van alle basisscholen in de gemeente bij de historie van de gemeenschap door middel van het aanbieden van onderwijsmateriaal. Het betreft een leerboekje met een bijbehorend werkboek.

In het leerboek wordt met leuke, aansprekende teksten en ondersteunende foto's de geschiedenis van de gemeente tot leven gebracht. Op speelse wijze kan dit vervolgens in het werkboek worden verwerkt. Het gemeentebestuur vindt het belangrijk de jeugd op jonge leeftijd te betrekken bij het verleden, om zo begrip te kweken voor hun eigen leefomgeving. Met het project wordt ook geprobeerd de kinderen te bewegen een bezoek aan het Themapark 'De Spitkeet' in Harkema en het Simke Kloostermanhûs in Twijzel te brengen.

Maart 2003 in teken van historie
Het aanbieden van studiemateriaal is slechts één van de activiteiten in het kader van het project 'Geschiedenis Achtkarspelen', waarin de gemeente samenwerkt met de stichting Oud Achtkarspelen, stichting Friesch-Groningse Heide, stichting Simke Kloostermanhûs en de Openbare Bibliotheek Achtkarspelen. Aan de hand van drie thema's; wonen, literatuur en vervening, worden in maart 2003 verschillende activiteiten in de gemeente ondernomen.

Het onderwijsmateriaal wordt vervaardigd in samenwerking met bureau Kramer/Vos uit Sumar en zal eind februari op de scholen verspreid worden.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
- Jorien Bakker, communicatieadviseur, telefoon 0511 - 548144