Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg,

donderdag 19 december 2002

Dure kerstboodschappen

Tilburg Een 20 jarige Tilburger meende woensdagmiddag om 16.15 uur goedkoop aan zijn kerstkaarten te komen. Hij nam deze kaarten weg uit de V&D, maar werd daarbij betrapt door een beveiligingsbeambte. De verdachte beweerde welliswaar dat hij de kaarten onderhands, en met korting, aan een medewerker had betaald, maar toch werd hiuj aangehouden. Op het bureau kreeg hij een schikkingsvoorstel van 175 Euro.

Ook een 66 jarige Tilburgse deed duur kerstboodschappen. Zij nam zonder betalen kaarsen en vlees weg uit een supermarkt aan het Paletplein, maar werd daarbij betrapt. Haar werd een boete van 110 Euro opgelegd

Voetganger aangereden

Goirle - Een 64 jarige Goirlese raakte woensdagavond om 17.30 uur gewond toen zij op de kruising Halve Maan / Wit Hollandven in Goirle werd aangereden. Een 22 jarige automobilist moest op dat moment namelijk uitwijken voor een tegemoetkomende auto. Bij het terugsturen, en weer optrekken, bemerkte hij de overstekende vrouw te laat. Gezien de geringe snelheid vielen de verwondingen mee. De vrouw moest voor behandeling van schaaf en vleeswonden wel naar het ziekenhuis.

Personeel en klant verjagen gewelddadige overvaller

Tilburg - Nadat gisteren rond 15.30 uur in de wijk den Besterd een auto-inbreker door omstanders werd aangehouden, hebben personeel en een klant van een speelgoedwinkel aan de Besterdring kort daarna een gewelddadige overvaller verjaagd.

De overvaller kwam rond 17.45 uur de zaak binnen en eiste geld. Op dat moment stond een 23 jarige winkeljuffrouw achter de toonbank. Een tweede personeelslid, een 48 jarige Tilburgse, was in de winkel aan het stofzuigen. Ook was er een klant, een 26 jarige Tilburger, met zijn ongeveer 2 jarige kind binnen.

Op het moment dat de overvaller geld eist, loopt de 48 jarige Tilburgse op hem af en slaat hem met de stofzuigerstang op zijn hoofd. De dader reageert hier op door de vrouw in het gezicht te stompen. Zij komt hierdoor ten val. Meteen dreigt de overvaller ook het 23 jarige personeelslid te gaan slaan. Hij graait ook in zijn jaszak en roept dat hij hen kapot zal schieten. Ondertussen heeft de klant zijn kind achter in de zaak gezet en loopt op de overvaller af om de winkeldames te hulp te schieten. Tegen deze overmacht kiest de dader eieren voor zijn geld en gaat er van door zonder buit.

De, overigens zwaar ontdane, winkelbedienden deden aangifte.

Vorige week probeerde een man een slijterij aan het Besterdplein te overvallen. Ook toen ging de dader er zonder buit van door omdat de winkeljuffrouw naar buiten rende en om hulp begon te schreeuwen. Het is niet duidelijk of het om dezelfde dader gaat.

Bromfietscontrole

Oisterwijk - Op verschillende locaties in Oisterwijk controleerde de politie woensdag russen 15.30 en 21.00 uur bromfietsen. Daarbij vielen 26 bekeuringen vooruiteenlopende overtredingen zoals kapotte verlichting, te hoog vermogen of het niet bij zich hebben van het bromfietscertificaat. Twee bromfietsen werden in beslaggenomen omdat ze niet verzekerd waren en één omdat er met het framenummer was geknoeid.

Beroofd van portemonnee

Een 16 jarige Tilburger werd woensdagavond om 22.10 uur van zijn portemonnee beroofd aan de Lovensekanaaldijk. De jongeman fietste daar en werd op een bepaald moment door een bromfietser met passagier voorbijgereden. Een van heb schopte tegen zijn voorwiel, waardoor hij ten val kwam. Bij die val viel de portemonnee van het slachtoffer uit zijn jaszak. Direct stopte een tweede brommer, eveneens met een passagier. Deze persoon stapte af en pakte de portemonnee van de grond. Beide bromfietsen reden vervolgens gezamenlijk weg. In de portemonnee zaten bankpasjes en 30 Euro. Het slachtoffer hiel blauwe plekken en enkele schaafwonden aan de val over.

Verlichtingscontrole

Tilburg - Tijdens een verlichtingscontrole op de Lage Witsiebaan werden vanmorgen 7 fietsers bekeurd. Zij hadden geen of ondeugdelijke verlichting. In het kader van de landelijke verlichtingsactie wordt hier streng tegen opgetreden.