Grontmij

Grontmij NV



19/12/02 - Milieuvervuiling in Turkije onder de aandacht

Grontmij helpt de Turkse overheid om het terugdringen van milieuvervuiling beter te organiseren. Hiermee hoopt Turkije te voldoen aan een belangrijke EU-milieurichtlijn. Momenteel wordt onderhandeld over het moment wanneer Turkije kan toetreden tot de Europese Unie.

Grontmij richt zich op de Turkse overheidsinstanties, de publieke sector. We helpen Turkije een wettelijk raamwerk te ontwikkelen, een soort blauwdruk van hoe men zich institutioneel kan inrichten om de IPPC-richtlijn (Integrated Pollution Prevention and Control) van de EU te waarborgen. Met de inbreng van Grontmij kan de Turkse overheid haar kennis op milieugebied verbeteren. Ook zal het een positieve uitwerking hebben op de overlegstructuur tussen de belanghebbende organisaties en wordt de capaciteit van het Ministerie van Milieu uitgebreid.

Pilot
Grontmij voert tevens een pilotproject uit binnen de Turkse petro-chemische industrie. Aldaar kijken we hoe deze bedrijven met milieuvervuiling omgaan. En we onderzoeken of onze adviezen in de Turkse praktijk ook toepasbaar zijn. Een soort praktijktoets, zeg maar. Het IPPC-project start op 1 januari 2003 en duurt ongeveer twee jaar. Omzet van het project is 525.000 euro, gesubsidieerd door Senter van het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken. We voeren het uit in samenwerking met het Nederlandse ingenieursbureau MOB en het Turkse adviesbureau Kentkur.

Meer weten over dit project? Neem dan contact op Met Bülent Aksay, telefoon 06-2241 3887, of Ferd Schelleman, telefoon 06-5126 1910.


---