Politie Gelderland-Midden

Arnhem, verkeerscontroles
Publicatiedatum: 19-12-2002

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft woensdag op een tweetal plaatsen controles uitgevoerd in het kader van het vergroten van de verkeersveiligheid. Bij de controles werd speciale aandacht besteed aan het overschrijden van de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom, het negeren van rood licht bij kruisingen, gordelgebruik en gebruik van de voorgeschreven valhelm voor bromfietsers. Op het Lange Water in Arnhem werden met behulp van de Lasergun 22 bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Ruim 600 passanten werden gecontroleerd. Van dit aantal reden er 3 bestuurders door rood. In 17 gevallen werd proces-verbaal opgemaakt voor het niet dragen van de gordel. Van de in totaal 15 passerende bromfietser kreeg 1 bromfietser een bon voor het niet dragen van de helm. Verder werden er nog 10 bekeuringen uitgedeeld voor overige overtredingen.
Op de Brinksestraat ter hoogte van het Eldens viaduct in Arnhem werden 17 bromfietsers bekeurd voor een te hoog vermogen van hun bromfiets. De politie maakte gebruik van een rollentestbank om het vermogen van de bromfietsen te meten. Van de 400 gepasseerde voertuigen werden 2 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. In drie gevallen werden bromfietsers op de bon geslingerd voor het niet dragen van de valhelm. Verder werden 29 weggebruikers bekeurd voor andere overtredingen zoals het negeren van een geslotenverklaring (19 keer), het niet hebben van een bromfietscertificaat (4 keer) en het niet hebben van een rijbewijs (1 keer).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem e.o, snelheidscontroles
Publicatiedatum: 19-12-2002

Bij snelheidscontroles in en om Arnhem werden woensdag door het verkeershandhavingsteam van de politie in totaal 167 overtreders bekeurd. De controles vonden plaats op de zogenoemde '80 kilometer-wegen' buiten de bebouwde kom, in het kader van het vergroten van de verkeersveiligheid. Op dit soort wegen bleek uit onderzoek dat met name te hoge snelheid de voornaamste oorzaak van verkeersongevallen is. Het verkeershandhavingsteam controleerde tussen kwart voor acht en half twee op de Arnhemsestraatweg in Rheden. Van de 7400 gepasseerde voertuigen reden er 15 te hard. Tussen negen uur en kwart voor twee werden er op de Wolfhezerweg in Wolfheze 1872 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er 91 te hard. 's Avonds werd er op die weg tussen half acht en half tien van 360 voertuigen de snelheid gemeten. In 9 gevallen bleek er sprake van overschrijding van de maximumsnelheid. Op de Otterloseweg in Arnhem controleerde het verkeershandhavingsteam van de politie tussen kwart voor acht en kwart voor twee in totaal 1580 passerende voertuigen. Hier werden 52 bestuurders geflitst die de maximumsnelheid overschreden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rozendaal, verkeerszuilen geliefd bij dieven
Publicatiedatum: 19-12-2002

Verkeerszuilen blijken een geliefd artikel onder dieven. Ambtenaren van de Provincie Gelderland deden woensdag bij de politie aangifte van vermissing van een negental verkeerszuilen. In de periode vanaf begin november tot december bleken de zwart-witte verkeerszuilen te zijn verdwenen van de rotonde op de Ringallee in Rozendaal. Ze werden vanaf de verkeersgeleider voor het fietspad nabij de rotonde afgebroken en meegenomen. De schade bedraagt ruim 700 euro.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, wegpiraat raakt rijbewijs kwijt
Publicatiedatum: 19-12-2002

Een 18-jarige Arnhemmer die nog maar twee weken in het bezit was van zijn rijbewijs raakte dit woensdagmiddag na roekeloos rijgedrag al weer kwijt. Surveillerende agenten van het verkeershandhavingsteam zagen omstreeks half een de Arnhemmer tijdens een controle op het Lange Water in Arnhem door rood rijden. Een juist overstekende moeder met haar kind kon hij daarbij nog maar net ontwijken. Een motorrijder van het verkeershandhavingsteam hield de Arnhemmer staande en nam hem zijn rijbewijs af. Tegen de Arnhemmer wordt proces-verbaal opgemaakt voor het veroorzaken van gevaar of hinder op de weg. De Officier van Justitie beslist over teruggave van het rijbewijs.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Zevenaar, verlichtingscontrole
Publicatiedatum: 19-12-2002

Een verlichtingscontrole door de politie op de Hunneveldweg in Zevenaar leverde donderdag 13 bekeuringen op. Ook werden er nog eens 14 bestuurders bekeurd voor het negeren van een geslotenverklaring. De controle werd uitgevoerd onder auto's, fietsen en bromfietsen en vond plaats tussen half acht tot kwart over acht s' ochtends.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven, blikschade bij aanrijdingen
Publicatiedatum: 19-12-2002

Voornamelijk blikschade was woensdag de balans bij een drietal verkeersongevallen in Duiven. Omstreeks half tien was het raak op een parkeerplaats de Elshofstraat. Een 49-jarige vrouw uit Zevenaar opende het portier van haar geparkeerde auto, terwijl een 19-jarige vrouw uit Groessen bezig was met parkeren links naast het voertuig van de vrouw uit Zevenaar. Lichte blikschade was het gevolg van de aanrijding. Op de Oostsingel in Duiven, nabij de Giesbeeksestraat en de Noordsingel, botsten omstreeks half vier twee auto's op elkaar nadat een 21-jarige vrouw uit Duiven bij een inhaalmanoeuvre te vroeg naar rechts kwam en daarbij het voertuig van een 33-jarige man uit Baak raakte.
Een 61-jarige automobilist uit Zevenaar botste op de Oostsingel tussen de Vergertlaan en de Helhoek tegen een boom nadat hij tijdens het rijden onwel was geworden. Omstanders verleenden direct eerste hulp. Beide inzittenden bleven evenwel ongedeerd, de 61-jarige bestuurder werd in verband met zijn onwelwording naar het ziekenhuis in Zevenaar overgebracht. Afgezien daarvan bleef het ook bij dit ongeval bij blikschade.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606