Gemeente Amersfoort

Subsidie aanvragen voor een eenmalig kunstproject? Gebruik de nieuwe formulieren

datum: 17 december 2002

De gemeente Amersfoort heeft elk jaar budgetten beschikbaar voor het subsidiëren van eenmalige projecten op het gebied van de kunsten. Voor het aanvragen van deze subsidies zijn nu speciale aanvraagformulieren ontwikkeld. Subsidies kunnen vanaf nu uitsluitend met behulp van deze formulieren aangevraagd worden.

De aanvraagformulieren zijn te verkrijgen bij de gemeentelijke informatiewinkel in De Observant.
Er zijn twee verschillende aanvraagformulieren.

Subsidie amateur- en podiumkunst
Het aanvraagformulier 'Incidentele subsidie amateur- en podiumkunst' is bedoeld voor eenmalige voorstellingen of (podium)activiteiten. Verenigingen en organisaties kunnen hierop een beroep doen. Het gaat om activiteiten van amateurs of (semi)professionele kunstenaars op het terrein van toneel, muziek, dans, film of letteren. Voorbeelden van incidentele activiteiten zijn concerten, toneelstukken, dans-, cabaret- en mimevoorstellingen en activiteiten op het gebied van jeugdtheater en film.

Subsidie beeldende kunstprojecten
Het aanvraagformulier 'Incidentele subsidie beeldende kunstprojecten' is bestemd voor subsidieaanvragen op het gebied van beeldende kunst en vormgeving. Instellingen en organisaties, professionele beeldend kunstenaars en vormgevers kunnen een aanvraag indienen. De subsidie is bedoeld voor eenmalige projecten op het gebied van schilderkunst, monumentale kunst, beeldhouwkunst, fotografie, vormgeving en multimediale kunst. Voorbeelden van projecten zijn tentoonstellingen, workshops, manifestaties of symposia. Daarnaast kunnen ook individuele professionele kunstenaars subsidie krijgen voor bijzondere projecten.

Drie rondes
Elk jaar vinden drie subsidierondes plaats. De jaarbudgetten worden globaal over deze rondes verdeeld. De uiterlijke inleverdata van subsidieaanvragen voor de drie rondes zijn 15 januari, 15 mei en 15 september.