Gemeente Amersfoort

Rond oud en nieuw in het Soesterkwartier

datum: 17 december 2002

Volgende week wordt in het Soesterkwartier een Stadsbericht Extra bezorgd over de maatregelen in de wijk rond oud en nieuw. Voor het derde achtereenvolgende jaar nemen gemeente, politie en SWA maatregelen en organiseren ze activiteiten om deze periode gezellig en beheersbaar te laten verlopen.
De tekst treft u als bijlage aan.

Bijlage: Stadsbericht Extra Oud en Nieuw Soesterkwartier, december 2002

Nog even en we luiden weer een nieuw jaar in. In Soesterkwartier zijn traditioneel altijd veel mensen op de been tijdens de oudejaarsavond en -nacht. Nu in inmiddels drie jaar geleden verliep de jaarwisseling in Soesterkwartier onrustiger dan gewoonlijk. Vernielingen, overlast en brandjes bezorgden sommige inwoners een gevoel van onveiligheid en namen een deel van de feestvreugde weg. Dit was een aanleiding om samen met de gemeente, politie, brandweer, SWA en met een aantal bewoners gezamenlijk een oudejaarsavond/ -nacht te organiseren. Afgelopen twee jaar was dit een groot succes en daarom is dit jaar weer voor dezelfde aanpak gekozen. Daarbij zijn de volgende afspraken gemaakt:

Politie: surveillance en spreekuur
De politie zal tussen Kerst en Oud en Nieuw dagelijks vanaf 16.00 uur intensiever surveilleren door de wijk. Bovendien houden de wijkagenten dit jaar op vrijdag 27, zaterdag 28 en maandag 30 december van 16.30 tot 17.00 uur spreekuur in de Wijkwinkel aan de Noordewierweg 167. Kunt u het spreekuur niet bezoeken maar heeft u wel dringende vragen, dan kunt u via telefoonnummer 0900 - 8844 een afspraak maken met de wijkagent. Dit zelfde nummer kunt u bellen wanneer u getuige bent van bijvoorbeeld vernielingen. Zijn de vernielingen al gepleegd, dan kunt u dit op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur doorgeven aan de gemeente via de servicetelefoon: 469 4869. De gemeente ziet er dan op toe dat een en ander zo snel mogelijk wordt hersteld.

Vreugdevuren
In overleg met sleutelfiguren rond de traditionele vreugdevuren op de Noordewierweg zijn twee locaties aangewezen als vuurplaatsen: één ter hoogte van de
Tulpstraat en één bij de Sint Bonifacciusstraat. Het asfalt van de Noordewierweg wordt ter bescherming afgedekt met een laag zand. Voor de veiligheid van het verkeer wordt het gedeelte van de Noordewierweg tussen Dollardstraat en Merwedestraat op 31 december rond 19.30 uur afgesloten. De afsluiting duurt tot 1 januari, 10.00 uur.

Buurtactiviteiten
De SWA verzorgt tussen kerst en oud en nieuw een aangepast activiteiten-programma. Ook zal het jongerenwerk in de kerstvakantie een aantal speciale activiteiten organiseren voor jongeren. U kunt voor informatie of opgave bellen met Raymond Oppatja, tel. 463 5379 (jongerenactiviteiten), Femmie van Diest 462 2588 (activiteiten voor volwassenen).

Goede sfeer
Met de maatregelen hopen gemeente, SWA, politie en brandweer de kans op een rustige en plezierige jaarwisseling te hebben vergroot. Het scheppen van een goede, gemoedelijke sfeer is aan uzelf.

Huisvuil
Op zaterdag 28 december wordt door ROVA huisvuil opgehaald.

Vuurwerk ruimen: helpt u mee?
Op 1 januari ruimt de ROVA door de hele stad heen - en dus ook in Soesterkwartier - het vuurwerk op. Alleen: de veegwagens kunnen niet overal (bijvoorbeeld tussen de geparkeerde auto's) bij komen. Daarom een vriendelijk verzoek aan alle afstekers van vuurwerk om een handje mee te helpen, zodat straks de weg overal weer een schone aanblik biedt en uitglijden voorkomen wordt.

Kerstvakantie activiteiten jongerenwerk SWA
Vrijdag 20 dec: zaalvoetbaltoernooi
X-mas party tieners
Maandag 23 dec: gourmetten met jongeren
Dinsdag 24 dec: Tienerclub kerstgourmet
Vrijdag 27 dec: Stedelijke vakantieactiviteiten Maandag 30 dec: Tienerclub bowlen
Donderdag 2 jan: Karten en laserquesten
Vrijdag 3 jan: Stedelijke vakantieactiviteiten
Nieuwjaarsinloop jongeren

Wint uw schone straat op 1 januari ¤ 2.000,-?
Ook dit jaar looft de gemeente prijzen uit voor het schoonmaken van de straat. De twee schoonste straten binnen de gemeente Amersfoort kunnen rekenen op een straatprijs van elk ¤ 2.000,-.

Wilt u meedoen? Meld dat dan bij de gemeente. Dit kan tot en met maandag 30 december, 17.00 uur, bij de Servicetelefoon, telefoonnummer 469 48 69.
Op zoveel mogelijk ramen van de deelnemers hopen wij dan ook de afbeelding te zien die bij deze actie hoort. Deze afbeelding - eveneens kleurplaat - is vanaf 18 december te downloaden via de website van de gemeente, www.amersfoort.nl. en staat op 23 december ook in Stadsberichten.
Een klein, deskundig team, kijkt op nieuwjaarsdag na 15.00 uur of uw straat tot de 'schoonste' van de stad mag worden gerekend. U moet daarvoor niet alleen uw eigen stoep, maar ook het openbare trottoir en de goot meenemen. De contactpersonen uit de straat horen op 2 januari of u tot de gelukkigen behoort.

Kleurwedstrijd
Er is ook een speciale kleurplaat af te halen bij de Informatiewinkel van de gemeente in Stadsinformatiecentrum De Observant. Alle kinderen tot en met 10 jaar die de kleurplaat daar ook weer inleveren krijgen een vrijkaartje voor een uur schaatspret op de ijsbaan in De Observant (maximaal één per kind). De ijsbaan is bijna de hele kerstvakantie geopend van 10.00 - 22.00 uur (gesloten op 1e en 2e kerstdag en nieuwjaarsochtend). Het vrijkaartje is te gebruiken tot en met vrijdag 3 januari 2003. Bovendien worden de vijf allermooiste kleurplaten nog eens extra beloond met een prachtige prijs, die wordt uitgereikt op 11 januari!

Wij hopen met u op een voor iedere inwoner van Soesterkwartier prettig verlopende jaarwisseling en wensen u alvast goede feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar!