Gemeente Amersfoort

KNALLERS AFGEVUURD? ZORG SAMEN VOOR EEN SCHONE BUURT! Prijs voor schoonste straat op 1 januari

datum: 17 december 2002

Onder dit motto houdt gemeente op 1 januari 2003 een ludieke actie.

Bij de jaarwisseling hoort vuurwerk, wat helaas achteraf veel troep geeft. De gemeente ruimt dit zo snel mogelijk op, maar kan niet overal tegelijk beginnen. Het gevolg is een aantal dagen een rommelige straat, bezaaid met resten rood papier, lege flessen en niet afgegaan vuurwerk. Daarom is het fijn als de inwoners van Amersfoort de gemeente helpen om de leefomgeving meteen weer schoon en veilig te maken. De twee schoonste straten binnen de gemeente Amersfoort worden beloond met een straatprijs van elk ¤ 2.000,-.
Door een klein, deskundig team, zal op nieuwjaarsdag na 15.00 uur worden bepaald welke straten tot de 'schoonste' van de stad mogen worden gerekend. Op dinsdagmiddag 2 januari zal in beide straten een feestelijke uitreiking van de straatprijzen plaatsvinden door wethouder P. Jonkman.

Deelnemen
Wie van plan is om met de hele straat of buurt op 1 januari 'aan de slag te gaan' om straat, buurtje of plein schoon te maken, kan meedingen naar een van de straatprijzen van ¤ 2.000,-. Daarvoor moet men niet alleen de eigen stoep, maar ook de openbare stoep en de goot meenemen. Niet afgegaan vuurwerk kan men inleveren bij de ROVA (chemisch afval) of op 4 januari aanbieden bij de inzamelpunten van de kerstbomen. Het overige afval mag in de restcontainer worden gegooid. Ook is het belangrijk om deelname aan de actie aan te melden. Dit is mogelijk tot en met maandag 30 december, 17.00 uur, bij de Servicetelefoon van de gemeente, telefoonnummer 469 48 69. Deelnemers moeten bovendien de de afbeelding achter een raam ophangen. Deze is te vinden in de Stadsberichten van 23 december en kan tevens vanaf 18 december gedownload worden van de website www.amersfoort.nl.

Speciale actie voor kinderen
Om ook de allerjongsten bij deze actie te betrekken is er een speciale kleurplaat ontworpen. Deze is te downloaden via de website van de gemeente of tijdens kantooruren af te halen bij de informatiewinkel van de gemeente in De Observant tegenover het Stadhuis. Alle kinderen tot en met 10 jaar die de kleurplaat daar ook weer inleveren krijgen een vrijkaartje voor een uur schaatspret op de ijsbaan in De Observant (maximaal één per kind). De ijsbaan is bijna de hele kerstvakantie geopend van 10.00 - 22.00 uur (gesloten op 1e en 2e kerstdag en nieuwjaarsochtend). Het vrijkaartje is te gebruiken tot en met vrijdag 3 januari 2003. Bovendien worden de vijf allermooiste kleurplaten nog eens extra beloond met een prachtige prijs, die wordt uitgereikt op 11 januari!