Vlaamse overheid

PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER MARLEEN VANDERPOORTEN

VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS EN VORMING Donderdag 19 december 2002

Website week van de diversiteit operationeel

Vanaf deze week kunnen scholen en organisaties die willen meewerken aan het uitbouwen van een diversiteitsbeleid terecht op de officiële site van de week van de diversiteit: www.weekvandediversiteit.be.

Deze campagneweek, die een gezamenlijk initiatief is van minister Vogels, Van Grembergen en Vanderpoorten samen met een brede waaier aan organisaties uit het veld, loopt van 10 tot en met 14 februari 2003.

Onder diversiteit wordt voor deze campagne verstaan: respect en tolerantie voor iedereen, ongeacht hun etnie, handicap, seksuele geaardheid of geslacht.

De site vormt een inspiratiebron voor wie wil meebouwen aan een respectvol klimaat. Scholen en verenigingen binnen het welzijns- en jeugdwerk kunnen zich via deze site ook inschrijven met hun project. Op die manier dingen ze mee naar de prijzen die de jury zal uitreiken op de slotavond van deze week die, niet toevallig, op 14 februari valt.

Vanaf januari zullen ook stickers, affiches en boomerangkaarten verspreid worden om de week van de diversiteit met de nodige luister aan te kondigen.

info : Jo De Ro, woordvoerder van minister Vanderpoorten - tel. (0475) 98 33 73 -
(02) 553.99.23 - fax. (02) 553 99 19
e-mail: persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be