Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 19-12-2002
1e persbericht 19 december 2002


Persberichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na vernieling ruit
Op de Newtonstraat is woensdag om 19.40 uur een 24-jarige man uit Baexem aangehouden. Hij zou op de Stevinstraat een ruit van de voordeur van een woning vernield hebben. Hij zou een onenigheid hebben met de bewoner. De verdachte had verschillende snijwonden aan zijn arm. Na verhoor op het bureau kon de man naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Wateroverlast door hennepkwekerijen
De politie kreeg donderdagochtend een melding van wateroverlast bij een woning aan de Grote Berg en stelde een onderzoek in. De wateroverlast bleek veroorzaakt te worden door drie hennepkwekerijen die in een bovenwoning werden aangetroffen. De naar schatting 600 aangetroffen hennepplanten en de bijbehorende apparatuur worden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerijen.

Helmond: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Heistraat is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Uit het pand werd geld uit de kassa weggenomen. Er wordt ongeveer 100 Euro vermist. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van het pand open te breken.

Helmond: Bromfietser probeert te ontkomen
Op de Sassenstraat is donderdag om 1.45 uur een 30-jarige Helmonder aangehouden. De politie zag de man op de Lithoyenseweg op een bromfiets rijden. Toen de man de politie zag ging hij er vandoor. Op het Willem Prinzenplein liet hij zijn bromfiets achter en ging te voet verder. Op de Sassenstraat kon hij aangehouden worden. Het is nog niet duidelijk of de bromfiets is gestolen. De man is ingesloten voor onderzoek.

Beek en Donk: Woninginbraak
In een woning aan de Brandstraat is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken. Uit de woning wordt een mobiele telefoon vermist.

Geldrop: Woninginbraak
In een woning aan de Sporkehout is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Uit het pand werden diverse pasjes, een rijbewijs en sleutels weggenomen. Uit de garage werd een nog onbekende hoeveelheid elektrisch gereedschap gestolen. De dader kwam binnen door aan de achterkant een schuifpui open te breken.

Heeze: Marathonwagens gestolen
Vanuit een schuur aan de Kreijl zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee koetsen, zogenaamde marathonwagens gestolen. De koetsen hebben een totale waarde van ongeveer 7.500 Euro. Van het terrein werd eveneens een aanhangwagen weggenomen. De dader kwam in de schuur door een toegangsdeur open te breken.

Oirschot: Man verdacht van inbraak
Een 40-jarige Eindhovenaar is woensdag in het politiebureau van Best aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij op 23 oktober heeft ingebroken in een woning aan het Slingerbos. Bij de inbraak was zijn auto gezien. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan.

Valkenswaard: Portemonnee uit handen gegrist
Op de Markt is donderdagochtend tussen 9.15 en 9.45 uur de portemonnee uit de handen van een 22-jarige inwoonster van Valkenswaard gegrist. De vrouw liep in gedachten over de Markt met de portemonnee in haar handen. Plotseling griste een onbekende man met een donkere huidskleur, ongeveer 1.80 meter lang, met een donkerkleurige muts en een zwarte jas aan, de portemonnee uit haar handen. Hij rende weg richting Peperstraat. In de portemonnee zat ruim 700 Euro.