Politie Midden- en West Brabant

Verdachte schietpartij Broekhovenseweg aangehouden

Tilburg, donderdag 19 december 2002

Het rechercheteam dat de poging tot doodslag onderzoekt op een 37 jarige Tilburger, zondagavond 8 december 2002 aan de Broekhovenseweg in Tilburg, heeft maandagochtend 16 december een 28 jarige Tilburger aangehouden als verdachte in deze zaak. De man wordt vandaag voor de rechter commissaris in Breda geleid.

Zondagavond 8 december, kort voor halftwaalf werd de 37-jarige Tilburger aan de Broekhovenseweg in de rug geschoten toen hij na een bezoek aan kennissen in zijn auto wilde stappen. Het slachtoffer werd door omstanders naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht. Het slachtoffer raakte ernstig, maar niet levensgevaarlijk gewond.

De politie formeerde direct een rechercheteam van 25 personen dat vanaf dat moment de zaak onderzoekt. Daarbij werd onder meer een uitgebreid buurtonderzoek gehouden. De politie verspreidde daarvoor brieven in de buurt en verhoorde vele getuigen. Het onderzoek leidde uiteindelijk tot de verdenking tegen de 28 jarige Tilburger, die daarvoor maandag in zijn woning in Tilburg werd aangehouden. Het rechercheteam is inmiddels teruggebracht tot 10 personen.