EIM BV

EIM: Leerstoel voor beleidsonderzoek

Dr. Peter H.M. van Hoesel is bij de Erasmus Universiteit Rotterdam benoemd tot bijzonder hoogleraar Bestuurskunde, in het bijzonder toegepast beleidsonderzoek, vanwege de Stichting Economisch Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf.
De Erasmus Universiteit in Rotterdam is de eerste universiteit in Nederland die een leerstoel instelt specifiek op het gebied van toegepast beleidsonderzoek.

Sinds jaar en dag wordt beleidsonderzoek uitgevoerd door diverse onderzoekbureaus. Er is ook een branchevereniging op dit gebied, de Vereniging voor Beleidsonderzoek (VBO). Echter, tot nu toe kon men dit vak niet leren anders dan learning-on-the-job . Prof. van Hoesel zal in deze situatie verandering brengen door als voortrekker te fungeren voor beleidsonderzoek als universitair vak. Hij zal hier een bijdrage aan leveren door onder meer een leerboek te ontwikkelen voor het vak beleidsonderzoek. Het is voorts de bedoeling dat volgend jaar september in Rotterdam een Mastersopleiding voor be-leidsonderzoek van start gaat. Peter van Hoesel verwacht dat het vak beleidsonderzoek daarmee duidelijk op de kaart gezet zal worden en de positie van deze onderzoeksbranche daardoor verstevigd zal worden.

Van Hoesel (1944) studeerde psychologie in Leiden. Zijn promotie in de Sociale Wetenschappen vond eveneens aan de RUL plaats. Hij bekleedde vele functies op het terrein van onderzoek. Zo was hij onder meer directeur van de Dienst Sociaal Wetenschappelijk Onderzoek van de RU Leiden, directeur van Research voor Beleid te Leiden en algemeen directeur van het Economisch Instituut voor het Midden en Kleinbedrijf (EIM) te Zoetermeer. Op dit moment is hij voorzitter van de directie van EIM Groep.

19 dec 02 13:34