Korps: Friesland, plaats: Fryslân 19-12-2002
Politieberichten van 19/12 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: vuurwerk in beslag genomen
Woensdagmorgen heeft het vuurwerkteam van de politie Fryslân in samenwerking met medewerkers van de vuurwerkafdeling van het Ministerie van VROM een onderzoek ingesteld in twee woningen (Stiens en Leeuwarden), alsmede bij een bedrijf en een garagebox in Leeuwarden. Een 40-jarige inwoner van Stiens werd aangehouden. In de woning van deze verdachte werd een kleine hoeveelheid verboden vuurwerk aangetroffen, alsmede nepmerkkleding en 75 busjes met traangas. Deze goederen werden in beslag genomen. Tijdens de doorzoeking van de woning in Leeuwarden, werden twee vrouwen, 37 en 29 jaar, beiden uit Leeuwarden, aangehouden ter zake het belemmeren van het onderzoek. De twee vrouwen werden overgebracht naar het bureau en na het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld. In de garagebox werd ongeveer 600 kilo verboden vuurwerk aangetroffen. Het verboden vuurwerk bestond uit Chinese rollen, 100.000 klappers, nitraatcrackers en lawinepijlen. Het vuurwerk werd in beslag genomen. De verdachte uit Stiens zit op dit moment nog vast. De politie is nog met het onderzoek bezig en sluit verdere aanhoudingen niet uit.

Leeuwarden: "batman"
Vannacht omstreeks 02.20 uur lagen een man en vrouw in hun woning aan de Hobbemastraat te slapen. Ze werden wakker van een vreemd geluid. Toen ze het licht in de slaapkamer aandeden, kregen zij de schrik van hun leven. In de kamer vloog "batman" rond. Ze wisten het monster onder een kussen te vangen en zijn daarop naar beneden gelopen en hebben de politie gebeld. Met gevaar voor eigen leven zijn de politiemensen naar boven gegaan. Toen zij het kussen weghaalden, zagen zij tot hun grote verbazing een vleermuis(je). Het woord muis is in deze nog teveel. Het beestje opgepakt en buiten weer de vrijheid gegeven. Het verhaal vermeld verder niet op de bewoners weer rustig zijn gaan slapen.

Hurdegaryp: inbraak auto`s
Afgelopen nacht werd ingebroken in een viertal auto`s, die geparkeerd stonden op de Preesterlanswei, Sinderhoven, Hoeksterpaed en de Gaelekamp. Door vernieling van een portierruitje kwam men binnen. Uit de auto`s werd geluidsapparatuur weggenomen, alsmede een gsm en een aantal cd`s. De eigenaars hebben aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272