Fontys


donderdag 19 december 2002

Fontys Bedrijfshogeschool start de opleiding Toerisme Actueel in Tilburg
Fontys Bedrijfshogeschool in Tilburg start in maart 2003 met de deeltijdopleiding Toerisme Actueel voor vakdocenten in het toeristisch recreatief mbo-onderwijs. Doel van de opleiding is een bijdrage te leveren aan een betere kennisoverdracht van actuele ontwikkelingen binnen de reiswereld.

Fontys Bedrijfshogeschool heeft naar aanleiding van de regelmatig in de pers verschijnende artikelen over de gebrekkige aansluiting van het toeristisch recreatief onderwijs met het bedrijfsleven, een zeer specialistische bijscholingsopleiding ontwikkeld voor mbo-docenten. Ook tijdens het recente ANVR-congres bleek de behoefte van het bedrijfsleven aan een betere invulling van het vakonderwijs.

Deze niet door de overheid gesubsidieerde opleiding bestaat uit drie modules van ieder vier dagdelen. Tijdens elke sessie komt een ander specialisme aan bod. Onderwerpen welke tijdens de sessies behandeld zullen worden zijn onder andere franchise vormen, koopgedrag, beleidsbepalende factoren, het omgaan met klanten, de nieuwe toerist, boekingspatronen, het stimuleren van medewerkers, budgettering, relatiebeheer, inspelen op de zakelijke markt en nieuwe trends.

Fontys Bedrijfshogeschool startte recent de kort-hbo voltijdopleiding Travel Trade and Tour Management. Deze opleiding is ontwikkeld onder toezicht en met steun van het bedrijfsleven en stond aan de basis van de nieuw ontwikkelde opleiding Toerisme Actueel. De docenten van Fontys Bedrijfshogeschool zijn grotendeels werkzaam in het bedrijfsleven en kennen de branche, vanuit verschillende invalshoeken, als geen ander. Fontys Bedrijfshogeschool werkt op basis van kleinschaligheid en kenmerkt zich vooral door een persoonlijke benadering van haar studenten en cursisten. Sinds 2001 is Fontys Bedrijfshogeschool ISO-gecertificeerd wat borg staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Momenteel wordt door Fontys Bedrijfshogeschool tevens een deeltijdopleiding ontwikkeld voor het midden- en hoger kader van de reisbranche die vanaf september 2003 zal worden aangeboden. Tevens zal dan de cursus Basic Fares and Ticketing van start gaan.