Mazda

Persbericht

Den Haag, 19 december 2002.

Mazda vierde A-merk met merkgebonden polis

Met de ondertekening van de Letter of Intent tussen Auto Palace - de Binckhorst b.v., importeur van Mazda in Nederland, de Mazda Dealers Ondernemers Vereniging en de Schadegarantverzekeraars, is de Mazda Polis een feit. Hiermee is Mazda het vierde A-merk dat met de merkgebonden polis van de Schadegarantverzekeraars gaat werken.

Drijvende kracht achter het tot stand komen van de Mazda Polis is de Mazda Dealers Ondernemers Vereniging. De Mazda-dealers zijn namelijk de mening toegedaan dat het belang van dealers bij autoverzekeringen niet primair ligt bij de verkoop van polissen, maar bij het herstellen van schades. Het onder merkgarantie herstellen bij Mazda erkende schadeherstelbedrijven onder supervisie van de Mazda-dealer dient een after sales belang. Immers Mazda erkend schadeherstel kan een belangrijke bijdrage leveren aan de klanttevredenheid, merkbeleving en merktrouw. Dit zijn ook de redenen waarom de Nederlandse Mazda-importeur, haar medewerking heeft verleend en de dealers op dit gebied met raad en daad bijstaat.

De Mazda Polis is gemaakt volgens het beproefde merkpolisconcept van de Schadegarantverzekeraars; een polisadviesfunctie voor de Mazda-dealer en de polisverkoopfunctie voor de assurantieadviseur. De Mazda Polis bestaat uit een basis cascopolis van de individuele verzekeraar* met een merkspecifiek clausuleblad met aantrekkelijke klantvoordelen, De Mazda Polis biedt de Mazda-rijder:
* Verbeterde nieuwwaarderegeling van15 maanden
* Schadeherstel met Mazda-merkgarantie

* Gratis vervangend vervoer bij carrosseriereparatie & diefstal
* Verlaging eigen risico met maximaal 150,=
* Ruitreparatie of vervanging ook via de eigen Mazda dealer
* Betaalgemak door rechtstreeks uitkeren van het schadebedrag aan de Mazda dealer/hersteller

* Pakketvoordeel indien de cliënt meer verzekeringen bij een verzekeraar heeft ondergebracht

* De premie voor de Mazda Polis is gelijk aan de standaard premie
* Mazda Ruiten Service via een 24-uurs servicenummer.
Mazda Ruiten Service is een nieuwe dienst waarvan alle Mazda-rijders gebruik kunnen maken, ongeacht het soort polis. De Mazda-dealer voert glas-schadeherstel en glasvervanging uit tegen marktconforme voorwaarden en prijzen.

De Mazda Polis kwam tot stand met medewerking van de verzekeringsmaatschappijen Aegon, Algemene Zeeuwse, Amev, Axent/Aegon, Delta Lloyd, Generali, De Goudse, Hooge Huys, Nationale Nederlanden en Zürich.

Bijschrift foto De delegatie van verzekeringsmaatschappijen, de Mazda Dealers Ondernemers Vereniging en Auto Palace de Binckhorst na ondertekening van het Mazda Polis contract.