Gemeente Utrecht

L.S. ,

Hierbij schriftelijke vragen van mevrouw N.D. van den Broek inzake de A12, nr.118.

SCHRIFTELIJKE VRAGEN
118 Vragen van mevrouw N.D. van den Broek
(ingekomen 19 december 2002)

In een artikel in De Brug van vorige week wordt er aangegeven dat tussen de verschillende overheden enige onduidelijkheid is over de toekomst van de aansluiting De Meern op de A12. Rijkswaterstaat denkt de aansluiting te kunnen sluiten nadat de nieuwe aansluiting bij Veldhuizen is gerealiseerd. De provincie zegt gelukkig dat de aansluiting moet blijven. De VVD gaat ervan uit dat de gemeente Utrecht duidelijk heeft gemaakt dat er twee volledige is dat deze moet blijven zoals deze nu is. Ook gaan wij ervan uit dat het de inzet is van de gemeente om zo snel mogelijk de tweede aansluiting op de A12 te realiseren. Daarom wil de VVD graag weten welke afspraken nu gemaakt zijn met Rijkswaterstaat in het door de Provincie Utrecht gepresenteerde akkoord. Het kan toch niet zo zijn dat met dit akkoord wij de aansluiting bij de Meern opgeven. De woordvoerder van de heer Lenting geeft aan dat wat betreft de gemeente de aansluiting bij de Meern nog vele jaren na 2005 blijft.


1. Is het college bekend met het genoemde artikel?
2. Kan het college aangeven wat er in het door de provincie gepresenteerde akkoord is opgenomen over de aansluiting op de A12 bij de Meern?
3. Zijn er op een andere wijze afspraken gemaakt met Rijkswaterstaat over deze aansluiting?
4. Wat bedoelt het college als er gesproken wordt over: "het nog vele jaren na 2005 blijven van de huidige aansluiting?" Betekent dit dat het voor de gemeente bespreekbaar is als dit eindig is?
5. Wanneer kan Veldhuizen en andere wijken de extra aansluiting op de A12 verwachten en zijn hier duidelijke afspraken over met Rijkswaterstaat?
Met vriendelijke groet,
Bestuurscommunicatie Stadhuis Utrecht.