Politie Gelderland-Midden

Arnhem, 44 bonnen bij verlichtingscontrole
Publicatiedatum: 19-12-2002

Bij een verlichtingscontrole onder fietsers op de Brinksestraat en Rijksweg-Oost in Arnhem werden vandaag door de politie in de vroege uurtjes 44 bonnen uitgedeeld. Met name onder de schooljeugd, maar ook onder diverse volwassenen bleek de fietsverlichting niet in orde of werd niet gevoerd. De controle werd tussen zeven en acht uur door een zestal agenten uitgevoerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, schennispleger opgepakt
Publicatiedatum: 19-12-2002

Een 26-jarige Arnhemmer is vrijdagochtend door de politie aangehouden op verdenking van schennis vanuit zijn woning aan de Verlengde Hoflaan in zijn woonplaats. De man stond in de deuropening van zijn woning en toonde zijn ontblote geslachtsdeel aan een voorbijgangster. Die belde vanuit een nabij gelegen woning de politie. Agenten belden bij de woning aan en troffen een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement, waarop hij werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, Bankoverval Kronenburgsingel
Publicatiedatum: 19-12-2002

Donderdagochtend 19 december, even na 9.00 uur, werd er een overval gepleegd op een bank aan de Kronenburgsingel in Arnhem. De politie was snel ter plaatse maar de twee overvallers zijn ontkomen.

Twee overvallers sloegen met een moker aan de achterzijde van de bank een ruit in. Door de ontstane opening kropen zij naar binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen werd geld weggenomen. Een bankmedewerker werd daarbij met het vuurwapen op zijn hoofd geslagen. Op het moment van de overval bevonden zich zes medewerkers van de bank in het pand en waren er vijf klanten binnen. Alle bankmedewerkers moesten op de grond gaan liggen. Beide overvallers droegen integraalhelmen met donkere vizieren.
De overvallers verlieten de bank via dezelfde weg als ze gekomen waren. Getuigen zagen de overvallers daarna op een scooter wegrijden.

De politie was snel ter plaatse en heeft de bankmedewerkers en klanten opgevangen en naar het politiebureau overgebracht. Daar werden getuigenverhoren opgenomen. Door de technische recherche werd in en rond de bank een sporenonderzoek ingesteld. Tevens werd een speurhond ingeschakeld. Later werd de bromfiets teruggevonden met daarbij de gebruikte moker en de handschoenen van de overvallers. De overvallers hadden deze achtergelaten niet ver van de bank, ter hoogte van het Schepen van Doorninckpad. Mogelijk hebben zij de integraalhelmen op hun vlucht weggegooid. Deze zijn nog niet teruggevonden. De politie verzoekt eventuele getuigen van de overval de recherche te bellen, telefoonnummer 026-3524278.

voor nadere informatie:
Peter Meijer
communicatie Arnhem veluwezoom
026-3524308

---

Dieren, rijden onder invloed
Publicatiedatum: 19-12-2002

Een 57-jarige inwoner van Dieren is donderdagochtend door de politie aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed op de Burgemeester de Bruijnstraat in zijn woonplaats. Het slingerend rijgedrag van de man trok omstreeks half acht de aandacht van surveillerende agenten, waana hij een stopteken kreeg. Bij het aanspreken van de bestuurder vermoedden de agenten drankgebruik, waarna hij werd aangehouden. Omdat de Dierenaar om gezondheidsredenen niet in staat bleek een ademanalyse te ondergaan werd hem de bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de verdachte werd ingenomen en hij kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar-Didam, twee man aangehouden na wilde achtervolging Publicatiedatum: 19-12-2002

De politie heeft woensdagnacht twee mannen van 24 en 29 jaar, beiden afkomstig uit Doetinchem, aangehouden na een wilde achtervolging op de A 12, A18 en enkele straten in Didam. Bij de achtervolging op de snelweg werden snelheden bereikt van meer dan 170 km/u. De politie was omstreeks half vier 's nachts door getuigen getipt dat er een auto met een vermoedelijk dronken bestuurder op weg was van Arnhem richting Zevenaar. Agenten vatten op een tweetal plaatsen post en zagen de auto op de A12 bij Zevenaar met hoge snelheid voorbijkomen. De agenten zetten de achtervolging in via de A12 richting A18. Op de A18 werd de afslag Didam genomen, waarna de rit via de Bievankweg, Wilhelminastraat en de Willibrordusstraat eindigde op de Windstraat. Binnen de bebouwde kom werd volgens de agenten de maximumsnelheid ruim overschreden. Beide inzittenden vluchtten na het beëindigen van hun rit te voet verder. De agenten wisten echter de 29-jarige verdachte meteen in de kraag te vatten. Korte tijd later wist de politie ook de 24-jarige verdachte aan te houden. Hij hield zich verscholen achter een tuinhek aan de Maalstoel. Omdat aanvankelijk niet duidelijk was wie van het tweetal had gereden werden beiden aangehouden. De 24-jarige bekende uiteindelijk te hebben gereden. Bij een ademanalyse scoorde hij een resultaat van 430 ug/l (ongeveer 0,99 promille). Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt onder andere voor het rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod opgelegd van 4 uur.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Wageningen, wasgoed-dief actief
Publicatiedatum: 19-12-2002

Een wasgoed-dief heeft woensdag vanaf een waslijn bij een woning aan de Veerstraat in Wageningen een hoeveelheid wasgoed ontvreemd. De dief sloeg in de middaguren toe. Een bewoonster aan de Cort van der Lindenstraat in Wageningen deed vandaag ook aangifte van diefstal van wasgoed vanaf het balkon van haar woning. Dit was begin december gebeurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, vandalen zetten school blank
Publicatiedatum: 19-12-2002

Vandalen hebben in de nacht van woensdag op donderdag de aula van een school aan de Haverlanden in Wageningen onder water gezet. Via een deur van de gymzaal wisten de daders binnen te komen, waarna een brandslang werd uitgerold en de kraan opengedraaid. Het gevolg was een laag water van ongeveer 10 cm in de aula van het gebouw. Daar was recentelijk nieuwe vloerbedekking gelegd die nu flinke waterschade had opgelopen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk; boeven vangen kunnen we niet alleen
Publicatiedatum: 19-12-2002

De negatieve ontwikkelingen rond diefstallen uit auto's in Corlaer in Nijkerk houden helaas nog steeds aan. Inmiddels hebben ruim dertig gedupeerden aangifte gedaan. Dat betekent dat de politie alle zeilen bij heeft gezet om zo snel mogelijk een einde aan deze reeks te maken. Maar dat kan ze niet alleen.

Als autobezitter kunt u met hele concrete preventiemaatregelen voorkomen dat u gedupeerde wordt. Sluit de auto af of zet hem waar mogelijk in de garage, haal waardevolle goederen uit de auto en reageer alert op verdachte bewegingen in uw wijk.

Vanzelfsprekende gedachte
Preventie lijkt een vanzelfsprekende gedachte. Toch zijn bij de recente diefstallen mobiele telefoons, CD's of zelfs gereedschap buitgemaakt. Daarnaast zijn onverlaten voornamelijk op audio-apparatuur uit. Met name de duurdere modellen lijken in trek. Apparatuur die juist om die reden veelal met losse frontjes of andere mogelijkheden is uitgerust, om diefstal te voorkomen. Helaas is het op dit moment noodzakelijk dat deze mogelijkheden ten volle worden benut!

Alert
De politie vraagt u alert te reageren op verdachte ontwikkelingen in de wijk. Noteer kentekens van voertuigen die niet in de wijk thuishoren, observeer verdachte personen en bel direct met de politie als iets niet in de haak lijkt te zijn. Surveillances zijn dichter bij dan u denkt! Vanzelfsprekend doet de politie er alles aan om de golf van diefstallen te stoppen. De manier waarop ze dat doet kan nu niet worden uitgelegd. Maar de politie heeft er het volste vertrouwen in dat ze er met uw hulp in slaagt verdachte(n) aan te houden. Samen proberen het tij te keren moet effectief zijn. Want boeven vang je nu één keer niet alleen!

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
District West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 - 688221