Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-12-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 13.30 u) Donderdag, 19 december 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; aanrijding
Afgelopen woensdagmiddag vond op de kruising J.F. Kennedylaan / Frankenlaan in Heerlen een aanrijding plaats. Een 24-jarige bestuurder van een bestelauto uit Simpelveld botste met zijn bestelauto tegen een fiets, bestuurd door een 60-jarige vrouw uit Heerlen. Tengevolge van de aanrijding kwam de vrouw met haar fiets ten val en raakte gewond. Zij werd met een paar gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een verwonding aan haar hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Heerlen; aangehouden
De politie heeft afgelopen woensdagmiddag op het Raadhuisplein in Heerlen een 27-jarige man uit Brunssum aangehouden die ervan wordt verdacht een politie-agent te hebben beledigd en zich vervolgens tegen zijn aanhouding verzette. De politie maakt tegen de verdachte proces-verbaal op. Een 26-jarige man uit Brunssum werd in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie bekeurd met een boete van Euro 400,--. Bij de aanhouding van de 27-jarige Brunssummer bemoeide hij zich met die aanhouding / hinderde hij de politie in hun werk en moest herhaaldelijk gesommeerd worden om zich te verwijderen. De politie heeft afgelopen woensdagavond thuis in zijn woning in Heerlen een 62-jarige man aangehouden. Die wordt ervan verdacht die avond, nadat hij met een taxi naar huis was gebracht, een onenigheid met de taxichauffeur te hebben gehad waarbij hij vervolgens de taxichauffeur met een mes had bedreigd. De taxichauffeur heeft daarvan bij de politie aangifte gedaan. De politie heeft de thuis aangehouden verdachte overgebracht naar het politiebureau en heeft een bij de verdachte thuis aangetroffen mes in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; bolletjes
De politie heeft afgelopen woensdagmiddag en woensdagavond, in het kader van de actie Operatie Hartslag, her en der in de Heerlense binnenstad allerlei/meerdere personen aangehouden. Onder meer / bijvoorbeeld omdat zij verdovende middelen bij zich hadden, zich doelloos ophielden in portieken of een opgelegde gebiedsontzegging hadden genegeerd etc. Daaronder ook een persoon, een 22-jarige Rotterdammer met totaal zon twintigtal bolletjes cocaine bij zich. Een ander, een 23-jarige Kerkradenaar rende bij een controle op de Gasthuisstraat als een speer er vandoor en gooide op zijn vlucht totaal zon vijftien bolletjes cocaine weg (verdachte gleed op zijn vlucht uit en kon dan ook snel in de kraag gevat / aangehouden worden). Uiteraard werden alle verdovende middelen in beslag genomen en maakt de politie tegen alle verdachten proces-verbaal op. Een 26-jarige Heerlenaar bleek bij controle op de Saroleastraat een vleesmes bij zich te hebben. De politie die aanwijzingen had gekregen (van passanten) dat de Heerlenaar een mes bij zich zou hebben, heeft het vleesmes dan ook in beslag genomen.

Heerlen / Klimmen; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen woensdag radar snelheidscontroles uitgevoerd op de J.F. Kennedylaan en op de Klimmenderstraat in Klimmen. In Heerlen controleerde de politie totaal 470 voertuigbestuurders en in Klimmen 500 voertuigbestuurders. Op beide controlelocaties geldt een maximum snelheidslimiet van 50 km p/u. In Heerlen hebben totaal 70 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximum snelheid overtreden en in Klimmen totaal 35 voertuigbestuurders. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km p/u.

Brunssum; rijbewijs ingevorderd
De politie heeft afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht een 45-jarige bestuurder van een vrachtauto uit Kerkrade aangehouden. Die wordt ervan verdacht onder invloed het voertuig te hebben bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man tussen 1,2 en 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. Daarnaast verdenkt de politie hem ervan op de Prins Hendriklaan in Brunssum met zijn vrachtauto tegen een afrastering te zijn gebotst als gevolg waarvan een lichtmast scheef ging staan, en waarna de verdachte met zijn vrachtauto vervolgens is door/weggereden. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Hoensbroek; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen woensdagmiddag in een woning aan het Gebrookerplein Hoensbroek vond de politie een hennepkwekerij met totaal zon tachtig hennepplanten. Die werden samen met eveneens aangetroffen henneptoppen-oogst (ongeveer 2,5 kilo), in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen een van de bewoners.

Kerkrade; onder invloed
Afgelopen nacht, woensdag op donderdag nacht vond op de Valkenhuizerlaan in Kerkrade een aanrijding plaats (auto tegen lichtmast). De politie heeft vervolgens thuis in zijn woning in Kerkrade een 54-jarige man uit Kerkrade aangehouden die ervan wordt verdacht na de aanrijding met zijn auto tegen de lichtmast te zijn uitgestapt en, met achterlating van zijn auto, te zijn weggelopen. Hij wordt ervan verdacht onder invloed zijn auto te hebben bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Kerkradenaar ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1 promille) dat wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Vaals; dure chocola
De politie heeft een 68-jarige vrouw uit Aken (D) bekeurd met een boete van 115,-- Euro. Personeel van een winkel aan de Maastrichterlaan in Vaals betrapte de Duitse vrouw vanmorgen, donderdagmorgen bij diefstal van een paar repen chocolade. De repen werden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar / winkel.