GERLING NCM

GERLING NCM samenwerking met Japanse en Canadese kredietverzekeraar

Kansen voor Nederlandse exporteurs

Amsterdam, 19 december 2002 - GERLING NCM heeft met Export Development Canada (EDC) en met Nippon Export and Investment Insurance Japan (NEXI) herverzekeringsovereenkomsten gesloten.

Met de gesloten herverzekeringsovereenkomsten kan GERLING NCM nu ook de kredietrisico's van Canadese en Japanse onderleveranciers meeverzekeren. Het belangrijkste voordeel voor de exporteurs is dat zij nu voor de totale exporttransactie bij één verzekeraar terecht kunnen. Zij hoeven niet meer bij verschillende kredietverzekeraars aan te kloppen.

De samenwerking tussen GERLING NCM en EDC respectievelijk NEXI heeft uitsluitend betrekking op export van kapitaalgoederen en diensten die GERLING NCM voor rekening van de Nederlandse staat verzekert. Dit betreft vooral export naar opkomende markten. In beginsel dient deze export te bestaan uit in Nederland vervaardigde goederen. Nu kunnen dus ook Japanse en Canadese goederen meeverzekerd worden.

In 2001 jaar exporteerde Nederland voor een kleine 13 miljard euro aan kapitaalgoederen naar opkomende markten. Ongeveer 15% hiervan werd verzekerd door GERLING NCM voor rekening van de Nederlandse staat. Steeds meer maken Nederlandse exporteurs gebruik van buitenlandse onderleveranciers.

Samen met de Italiaanse verzekeraar SACE is GERLING NCM de eerste ter wereld die een dergelijke overeenkomst met NEXI heeft gesloten.