Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Chemie en energie is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

19-12-2002

Cao-resultaat Air Products

CNV Chemie en energie tevreden met afspraken prepensioen.

Na ruim driekwart jaar onderhandelen heeft CNV Chemie en energie eindelijk een cao-resultaat bereikt met Air Products Nederland. De ongeveer 400 werknemers van de producent van industriële gassen met vestigingen in Pernis, Amsterdam en in Rotterdam (Botlek) krijgen in een cao van 29 maanden een loonsverhoging van totaal 7 procent.

Gerard van Dijk, onderhandelaar van CNV Chemie en energie: "Ik zal dit resultaat neutraal aan de leden voorleggen, maar op zich is het akkoord de moeite waard. Ik ben niet ontevreden over de loonsverhoging en de afspraken over de invoering van een prepensioenregeling."

Een werkgroep zal zich buigen over de invoering van een prepensioenregeling, met het doel om uiteindelijk begin 2004 de regeling te kunnen invoeren. De kosten voor de invoering van deze prepensioenregeling zijn volledig voor rekening van de werkgever.

De lonen worden stapsgewijs verhoogd. Met terugwerkende kracht wordt per 1 mei 2002 een verhoging gegeven van 3,25 procent. Op 1 mei 2003 volgt 2,50 procent. En op 1 mei 2004 volgt een loonsverhoging van 1,25 procent.

Verder is er afgesproken dat er een kinderopvangregeling komt gebaseerd op 10 halve kindplaatsen en er wordt een zorgverlofregeling in het leven geroepen, waarbij tot maximaal 10 dagen zorgverlof kan worden opgenomen tegen doorbetaling van 70 procent van het loon. Verder wordt er nog een verlofspaarregeling opgesteld en wordt de seniorenregeling verbeterd. En zijn er nadere afspraken gemaakt over reïntegratie na ziekte in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter.

Nadere inlichtingen:

Gerard van Dijk, onderhandelaar
010 - 4550050