Geveke N.V.

Pon holdings en geveke bereiken definitieve overeenstemming over openbaar bod

Dit is een gezamenlijk persbericht van Geveke N.V. en Pon Holdings B.V.

Nijkerk / Naarden, 19 december 2002. Onder verwijzing naar het gezamenlijke persbericht van 6 november 2002, waarin Geveke N.V. ("Geveke") en Pon Holdings B.V. ("Pon Holdings") gezamenlijk hebben aangekondigd dat de verwachting gewettigd was dat overeenstemming bereikt zou worden over een openbaar bod door Pon Holdings op alle uitstaande gewone aandelen van Geveke, en het gezamenlijke persbericht van 6 december 2002 kondigen Pon Holdings en Geveke hierbij aan dat deze overeenstemming is bereikt.

Pon Holdings doet onder de voorwaarden zoals vermeld in het biedingsbericht d.d. 20 december 2002 (het "Biedingsbericht") een openbaar bod (het "Bod") op alle uitstaande gewone aandelen van Geveke (de "Aandelen"). Het Biedingsbericht is vanaf 20 december 2002 verkrijgbaar (zie ook de verkrijgbaarstellingsadvertentie te publiceren in de Officiële Prijscourant van Euronext Amsterdam en Het Financieele Dagblad met verschijningsdatum 20 december 2002). Het Bod houdt onder meer in dat Pon Holdings de aandeelhouders van Geveke een bedrag in contanten biedt van EUR 28,00 per Aandeel inclusief mogelijk dividend over het boekjaar 2002. De aanmeldingstermijn vangt aan op 23 december 2002 en loopt tot en met 15 januari 2003, 15.00 uur, behoudens verlenging. Voor nadere informatie omtrent het Bod wordt verwezen naar het Biedingsbericht.

Aanbeveling
De Raad van Commissarissen en de Directie van Geveke hebben de strategische, financiële en sociale aspecten van het Bod zorgvuldig overwogen en zijn tot de conclusie gekomen dat het Bod in het beste belang is van Geveke, de aandeelhouders en alle andere belanghebbenden bij Geveke. Derhalve ondersteunen de Raad van Commissarissen en de Directie het Bod volledig en bevelen zij de aandeelhouders unaniem aan het Bod te accepteren.

Gestanddoening
Pon Holdings zal het Bod gestand doen indien meer dan 95% van de Aandelen onder het Bod is aangemeld en aan alle voorwaarden voor gestanddoening van het Bod is voldaan, dan wel daarvan afstand is gedaan door Pon Holdings. De overige voorwaarden voor gestanddoening van het Bod worden uiteengezet in het Biedingsbericht.

Financieel-strategische partner dienstverlenende technische handelsactiviteiten
In het gezamenlijke persbericht van 6 november 2002 hebben Geveke en Pon Holdings aangekondigd dat Pon Holdings met betrekking tot de dienstverlenende technische handelsactiviteiten (non-Caterpillar) van Geveke voorafgaande aan het uitbrengen van het Bod een financieel-strategische partner wenst te introduceren om samen met deze partner de verdere ontwikkeling van deze activiteiten van Geveke te versnellen. Pon Holdings heeft met Nimbus overeenstemming bereikt omtrent hun gezamenlijke investering in de dienstverlenende technische handelsactiviteiten (non-Caterpillar) van Geveke. Nimbus is een ervaren investeringsmaatschappij die zich toelegt op het verschaffen van kapitaal en managementondersteuning aan industriële, productie- en handelsondernemingen. Voor nadere informatie wordt verwezen naar het Biedingsbericht.

Nadere inlichtingen
Voor nadere informatie kunt u zich richten tot onderstaande personen: Geveke N.V., M.T.A. Beckers / J.A. de Die, tel. 035 699 73 00 Pon Holdings B.V., H.Th.E.M. Rottinghuis, tel. 033 247 52 39

Profiel van Geveke N.V.
Geveke N.V. is een dienstverlenende, technische service- en handelsorganisatie. De onderneming legt zich daarbij veelal op basis van exclusieve vertegenwoordiging toe op de inkoop, marketing, distributie, onderhoud, lease en in toenemende mate ook verhuur en outsourcing van een breed pakket van diesel- en gasmotoren, machines, elektronische componenten en technische verbruiksgoederen ten behoeve van de industrie, bouw en overheid.
Geveke N.V. behaalde met circa 3.300 medewerkers over 2001 een omzet van ruim EUR 1 miljard en een nettoresultaat van EUR 18,3 miljoen. Geveke N.V. is actief in 14 Europese landen. De gewone aandelen van Geveke N.V. worden momenteel verhandeld op Euronext Amsterdam.

Profiel van Pon Holdings B.V.
Pon Holdings B.V. is een internationaal concern dat zich met name richt op mobiliteit gerelateerde producten en diensten. Pon Holdings B.V. is actief op het gebied van import en distributie van personenauto's, bedrijfswagens, trucks en motoren, automotive producten en intern transport materieel. Daarnaast is Pon Holdings B.V. actief op het gebied van financiële services, industriële producten en telecom producten. Pon Holdings B.V. handelt in producten die qua aard, kwaliteit en organisatie op elkaar aansluiten en waarbij distributie en after sales in een brede, business to business afzetmarkt een centrale positie innemen.
Pon Holdings B.V. is een familieonderneming die over 2001 met circa 6.000 werknemers een omzet behaalde van EUR 3,4 miljard. Pon Holdings B.V. is actief in Europa en de Verenigde Staten

Naarden/Nijkerk, 19 december 2002