Provincie Zuid-Holland

Persbericht

18-12-2002
De heer A.S. Scholten (VVD) waarnemend burgemeester Zwijndrecht

De Commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland, de heer J. Franssen, heeft de heer A.S. Scholten per 1 januari 2003 benoemd tot waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Zwijndrecht.

Op 1 januari 2003 worden de gemeenten Zwijndrecht en Heerjansdam opgeheven en wordt de nieuwe gemeente Zwijndrecht ingesteld. Tot deze datum zijn de heren A.S. Scholten en J. de Prieëlle respectievelijk burgemeester van Zwijndrecht en waarnemend burgemeester van Heerjansdam.

Met het ontstaan van de gemeente Zwijndrecht dient er een benoemingsprocedure voor de nieuwe burgemeester te worden doorlopen. De benoemingsprocedure voor deze burgemeester is, vooruitlopend op de fusie, begin december van start gegaan. Naar verwachting zal de nieuwe burgemeester rond 1 februari 2003 kunnen aantreden. De heer A.S. Scholten is de meest gerede kandidaat voor het burgemeesterschap van de nieuwe gemeente.

Tot het moment dat de benoemingsprocedure is afgerond en de burgemeester van de nieuwe gemeente door de Koningin is benoemd, is de heer Scholten door de Commissaris van de Koningin benoemd tot waarnemend burgemeester van het nieuwe Zwijndrecht.