Provincie Zuid-Holland

Persbericht

19-12-2002
Beijersche bocht in N207 veiliger

Met het aanbrengen van het laatste element van de verhoogde rijbaanscheiding rondt gedeputeerde Rinus Houtman het project bij de Beijersche bocht in Stolwijk af. "Maar," zo waarschuwt Houtman: "Wij kunnen als overheid nog zoveel doen aan verkeersveiligheid, als weggebruikers willens en wetens de regels overtreden, dan staan wij machteloos." Houtman verwijst daarmee naar het zojuist verschenen rapport verkeersveiligheid provinciale wegen Zuid-Holland 2002, waarin onder meer een verruwing van het verkeersgedrag wordt geconstateerd.

In augustus 2000 richtte het comité Beijersche Achterbroek zich tot de provincie om een rotonde aan te leggen op het kruispunt N 207/Beijerscheweg in Stolwijk (gemeente Vlist). Er is toen gekeken naar de ruimtelijke mogelijkheden en is er op basis van kosteneffectiviteit een afweging gemaakt tussen de aanleg van een rotonde en de aanleg van snelheidremmers in de vorm van plateaus. Na overleg met o.a. een vertegenwoordiging van het comité en na een informatieavond in november vorig jaar is gekozen voor het verbeteren van de verkeersveiligheid door het verlagen van de maximum snelheid tot 50 km/u op de doorgaande route en het aanbrengen van snelheidsremmende voorzieningen in de vorm van plateaus.

De aanleg van de plateaus is uitgevoerd tijdens het groot onderhoud aan de N 207. Ook is een nieuwe belijning aangebracht (doorgetrokken dubbele asmarkering en onderbroken kantmarkering) die past binnen de aanbevelingen voor wegen op duurzaam veilige basis. Daarnaast zijn in de buitenbocht glasreflectoren aangebracht, op de vangrails zijn mini-bochtschildjes geplaatst en tussen de asmarkering worden rijbaanscheidingselementen (demi-gebra) aangebracht. Met het aanbrengen van het laatste element wordt het project afgerond en is de situatie verkeersveiliger geworden.