Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Hoogeveen 19-12-2002
Gewapende overval Hoogeveen
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Donderdagmorgen tussen 08.30 en 09.15 uur hebben twee nog onbekende mannen een gewapende overval gepleegd op een bedrijf aan de Dr. Anton Philipsstraat in Hoogeveen. Daarbij zijn drie medewerkers van het bedrijf bedreigd en vastgebonden. De overvallers gingen er in een bestelauto van het bedrijf vandoor. De buit bestond uit geld. De politie stelt een team samen om deze overval te onderzoeken.

Tussen 08.30 en 09.00 uur reden de beide daders op twee damesfietsen het terrein van het bedrijf op. Ze liepen naar binnen en een overvaller bedreigde een medewerker met een handvuurwapen. De daders waren gemaskerd. De medewerker werd vastgebonden. Dit gebeurde ook met twee andere medewerkers. Hierbij kreeg één van de medewerkers een klap op het hoofd. Ook de andere medewerkers hielden een aantal schaafwondjes en bloeduitstortingen over aan het vastbinden en opsluiten. Voor het vastbinden werden o.a. handboeien gebruikt. De medewerkers werden opgesloten en de daders doorzochten het gebouw. Daarbij vonden ze een niet nader te noemen bedrag aan geld. Ze reden weg in een auto van het bedrijf, een witte VW Caddy. De rijrichting is nog niet bekend. In tegenstelling tot de eerste berichtgeving is er geen kluis meegenomen. Nadat de medewerkers zich uit de ruimte waarin ze waren opgesloten hadden bevrijd werd de politie gewaarschuwd.

Eén van de overvallers is vlak voor de overval een aantal keren over de Dr Anton Philipsstraat, voor het pand langs gereden. Mogelijk dat de ander ergens in de buurt heeft gestaan. Het gaat om twee jonge mannen (20 tot 30 jr.) met een tenger postuur. Zeker één van hen was niet groter dan 1.75 mtr. Ze spraken gebrekkig Nederlands. Een dader droeg een donkerrode jas en een groene broek. Voordat ze naar binnen gingen droegen ze donkere mutsen. Ze zijn op twee damesfietsen naar het bedrijf gereden. De fietsen bleven achter.